Мачът между Места и  Миньор (Пк) в неделя завърши с безредици, фенове на тима от Перник вилняха в Хаджидимово и случилото се продължава да отеква в публичното пространство, пише вестник "Струма".

Очевидци разказват за екшъна с ужас. Възрастни хора и деца още са под стрес след вандалските изпълнения на жълто-черните запалянковци. Други носят раните и охлузванията си от физическия контакт с хулиганите. 
 
Един от потърпевшите е 29-годишният Н.А., който трябваше да бъде приет в болница със съмнения за мозъчно сътресение и се наложи хирургическа намеса, за да зашият лекарите главата му след тежкия удар, който отнесе от разярен пернишки ултрас. Той е бил нападнат пред дома си. Ето какво разказа потърпевшият, който изрично помоли за запазване на анонимността му заради опасения за сигурността на него и семейството му:
 
_______________.jpg Реших се да говоря и да разкажа какво ми се случи не заради нещо друго, а заради това  да бъде като обеца на ухото за органите на реда в градовете, където ще гостува Миньор,  както и да заостря вниманието на БФС и всички компетентни органи към изстъпленията  на тези, които наричат себе си фенове на отбора от Перник. Тези хора са забравили  какво е нормално човешко отношение и поведение, че спортът не е война и място,  където да изливат комплексите си. Някои казват, че били дрогирани или пияни, но не  мисля, че това е причина да бъдат извинени за диващината си. Видях яростта на мъже и
 жени от агитката на Миньор, което наистина е ужасяващо. Те търсеха кръв и искаха да  нараняват.
 
 Ще разкажа какво се случи с мен. Бях излязъл пред дома си. Отдалеч видях как група  момчета, мои съграждани, тичат, преследвани от разярени, псуващи и ругаещи фенове  на Миньор, въоръжени с колове, дървета, камъни и други подръчни материали, които по  пътя си не щадяха никого - възрастни хора и майки с деца. Помитаха ги, удряха, бяха като  зомбирани. Филм на ужасите направо! Когато доближиха до дома ми, където имаше  малки деца, аз им подвикнах да внимават. 
 
 Вместо нормална реакция те се обърнаха към мен и докато се осъзная какво става, се  нахвърлиха с гнусни псувни срещу мен и отнякъде бях ударен силно с нещо тежко,  причерня ми и кръвта шурна. Благодарение на съседите, които наскачаха да ме защитят,  и полицаите, които пристигнаха навреме, бях спасен. След случката потърсих  медицинска помощ да зашият главата ми.
 
Доколкото разбрах, после запалянковците от Перник са продължили с безчинствата си в крайпътно заведение.