ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Шахтьор (Караганди) продължава невероятния си поход в Европа и вече е с единия крак в груповата фаза на Шампионската лига. Казахстанците сензационно победиха с 2:0 шотландския гранд Селтик в първия плейоф, игран на стадиона с изкуствена настилка "Астана Арена".

На същото модерно съоръжение това лято гостува "Ботев" (Пловдив) и успя да победи местния Астана с 1:0 след гол на Томаш Иршак.

Играчите на Шахтьор не успяха да надиграят именития си съперник от Шотландия, който доминираше във владението на топката, но все пак домакините стигнаха до победата, и то без да допуснат попадение, успявайки да вземат добра преднина преди реванша. Головете вкараха капитанът Андрей Финонченко в 12-ата минута и Сергей Книжниченко в 77-ата.

Двубоят в Астана започна шокиращо за "детелините", след като казахстанците успяха рано да поведат в резултата. В 12-ата минута след груба грешка в отбраната на гостите от Шотландия и неразбирателство след изпълнение на тъч, капитанът на Шахтьор Андрей Финонченко се възползва по най-добрия начин и от близко разстояние прониза Фрейзър Форстър за 1:0.

Малко след това възпитаниците на Нийл Ленън бяха близо до изравняване на резултата, но удар от около 30 метра на Крис Комънс срещна напречната греда. Шотландците продължиха да нападат, но усилията им не дадоха резултат. Въпреки по-добрата игра на гостите през второто полувреме, окрилените от публиката футболисти на Шахтьор успяха за втори път да накажат класния си съперник. В 77-ата минута при ново неразбирателство в защитата на Селтик, Сергей Книжниченко удвои преднината на казахстанците. При опит за удар на играч от домакините топката стигна до Книжниченко, който реализира с глава, опъвайки мрежата на тима от Глазгоу - 2:0.

Така Шахтьор (Караганди) е само на крачка от групите на Шампионската лига, след като преди Селтик, успя да елиминира още Скендербеу от Албания и БАТЕ Борисов. Реваншът в Глазгоу е след седмица.


σαχτερσελτικ ourmatch.net by ourmatch