ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Юсейн Болт стана най-успешният състезател в историята на световните първенства по лека атлетика. Звездата изригна и с щафетата на 4 по 100 метра, извеждайки Ямайка до златото. Болт и компания категорично спечелиха финала в дисциплината, оставяйки американците след себе си.

Така Светкавицата извоюва осмото си злато от планетарни шампионати, има и две сребърни отличия. Той изпревари в подреждането легендарния Карл Люис (САЩ), който също има осем титли, но и по едно сребро и един бронз. Майкъл Джонсън (САЩ) също е печелил осем световни титли, но няма други медали.

Алисън Филикс (САЩ) също има 8 златни отличия от световни първенства, също и по едно сребро и един бронз. Американката обаче пропусна да стане най-успешната състезателка в историята, след като се контузи във финала на 200 метра и не успя да бяга за щафетите на САЩ на 4 по 100 м. и 4 по 400 м.

След златните си отличия на 100 и 200 метра от Москва, сега Болт изведе и щафетата на Ямайка на 4 по 100 метра до титлата в руската столица.

Това бе последната дисциплина на шампионата в Москва, като бягането изглеждаше много интересно и оспорвано до третия пост, когато американците имаха крехка преднина. При предаването между Ракийм Салаам и Джъстин Гатлин обаче имаше грешка, както се случи и в квалификациите на дисциплината, което позволи на Болт да тръгне пръв на последния пост. Светкавицата бе категоричен в последните 100 метра и изведе щафетата на Ямайка до златото с време 37,36 секунди.

Гатлин и американците останаха далеч назад с 37,66 сек. и сребърен медал, докато Великобритания с Адам Джемили и Дуейн Чеймбърс в състава си завоюва бронзовия медал.

Световен рекорд - Ямайка - 36,84 сек., 2012 г.




НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ


10_1.jpg