Лошо започна днешният ден за българите на световното първенство в Москва. Мирела Демирева постигна слаб резултат за възможностите си. Родената на 28 септември 1989 година софиянка преодоля едва 183 сантиметра в сектора за висок скок и отпадна още в квалификациите. Оправдание за Демирева може да послужи, че дебютира на голямо състезание.

Българката преодоля 178 сантиметра от първия опит, след това направи два фаула на 183, но все пак преодоля и тази височина. На 188 сантиметра Демирева завърши с три фаула и със 183 сантиметра приключи участието си. Квалификационната норма за директно място на финала е 195 см.

Мирела Демирева има лично постижение 195 сантиметра миналото лято. От началото на годината българката се представяше доста добре, в Цюрих на турнира от сериите „Класик“ преодоля 187 сантиметра, преди това стана първа в Белгия със 189 см., записа успех във Франция със 186 см., Родната атлетка завърши на осмо място на Европейското първенство в зала в началото на годината, но преодоля 187 см.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

8_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

10_1.jpg