Шели-Ан Фрейзър-Прайс спечели златен медал на 100 метра на Световното първенство в Москва. Двукратната олимпийска шампионка вече е и двойна световна. Ямайката финишира с най-добър резултат в света за сезона от 10,71 сек (-0,3 м/сек).

Сребърният медал остана за Мюриел Ауре от Кот д’Ивоар с 10,93 сек. Шампионката от Дегу преди две години Кармелита Джетър (САЩ) се задоволи с бронзовия медал с резултат 10,94 сек.Американката Инглиш Гарднър (САЩ) завърши четвърта с 10,97 сек, а Керън Стюърт (Ямайка) се нареди пета също с 10,97 сек.

Както е известно, по-рано днес Ивет Лалова напусна със сълзи стадион "Лужники", след като само 9 стотни я лишиха от участие на финала на 100 метра на Световното. Българката завърши на 4-ото място в изключителната конкуренция на Фрейзър-Прайс и Керън Стюърт, както и американката Александра Андерсън, които окупираха първите три места. Времето на Лалова е деветото в 1/2-финалните серии, като ако беше осма, щеше за втори път в кариерата си да достигне финал на Световно след този в Даегу преди 2 години, когато завърши седма. В четвъртък Ивет ще стартира в сериите на 200 метра.

Световен рекорд на 100 метра - Флорън Грифит-Джойнър (САЩ) - 10,49 сек., 1988 г.


НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

8_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

10_1.jpg