ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Тежките дни в Металург Донецк от началото на сезона продължават. Отборът отпадна още в третия квалификационен кръг на Лига Европа от албанския слабак Кукеши. На реванша Металург спечели с минималното 1:0 след гол на Велизар Димитров. В първия двубой обаче албанците бяха спечелили с 2:0 и се класираха за плейофите. Именно поражението в Албания доведе до треньорската смяна в Металург.

Велизар Димитров се разписа в 27-ата минута, но до края на мача съотборниците му така и не успяха да стигнат до второ попадение, което щеше да прати двубоя в продължения. Титуляри за Металург бяха още Жуниор Мораес и Грегъри Нелсън. Тимът от Донецк имаше тотално превъзходство в двубоя, особено през първото полувреме, когато отправи общо 12 удара към вратата на албанците. През втората част натискът на украинския тим продължи. От 74-ата минута задачата на Металург още повече бе улеснена, след като Малинди от Кукеши бе изгонен след втори жълт и съответно червен картон.

Кукеши за първи път участва в евтотурнирите. През сезон 2010/11 е в трета дивизия в албанския футбол и печели промоция за втория ешелон. През следващия сезон 2011/12 е на второ място във втора дивизия и от миналия сезон е в елита и се класира на втора позиция, с което придоби право на участие в Лига Европа. Кукеши е първият албански тим, който е изиграл шест мача в евротурнирите, след като до момента отстрани Флора Талин (0:0, 1:1), Сараево (3:2, 0:0) и Металург Донецк (2:0, 0:1)./БЛИЦ