Ивет Лалова и Денис Димитров направиха първата си тренировка в Москва заедно с Юсейн Болт. Българските спринтьори са в руската столица от вчера, а днес вече се пуснаха на занимания в гигантския спортен комплекс „Лужники”. Звездите на българския и европейски спринт Лалова и Димитров се засякоха на тренировка и с голямата звезда на световния спринт, съобщи bgathletic.

Европейският вицешампион за юноши Димитров ще стартира още в първия ден на световното първенство – в събота, когато в 19.15 часа са сериите на 100 м при мъжете. Българинът може да се срещне в директен сблъсък с Болт и в състезанието, но стартовите листове ще излязат утре.

Ивет, която проведе тренировката си днес с годеника си Симоне Колио, облечен в българския национален екип, започва надпреварата си на 100 м в неделя.

„Не поддържам много контакти с останалите атлети. Причината е проста – почти цялото си свободно време прекарвам в стаята си. Играя на видеоигри, чатя във Facebook. Не съм такъв човек, да обикалям стаите и да се запознавам с хората”, обясни Болт.