ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Шотландският шампион Селтик и чешкият първенец Виктория (Пилзен) също официално вече са вероятни съперници на Лудогорец в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Другите варианти пред българския шампион са Динамо (Загреб), Базел и Стяуа.

Селтик потрепери доста при визитата си на Елфсборг в Швеция, но в крайна сметка след 0:0 успя да го елиминира. „Детелините” бяха спечелили първата среща с 1:0 на свой терен.

Виктория (Пилзен) пък размаза у дома естонския Номе Кальо с 6:2 и го отстрани с общ резултат 10:2. Гостите изненадващо поведоха на реванша с гол на Куинтиери (10), но чешкият първенец бързо ги върна на мястото им и обърна нещата категорично в своя полза след хеттрик на Хорват (20-д., 44 и 62) и попадение на Текъл (58) – 4:1. С втория си гол в мача Куинтиери (69) намали на 4:2, но Хорава (71) и Вагнер (82) довършиха естонския тим.

Така Селтик и Виктория (Пилзен) продължиха напред и официално ще бъдат в урната на поставените за жребия в петък, което ги прави вероятни съперници на българския шампион Лудогорец. Другите варианти пред тима от Разград са Динамо (Загреб), Базел и Стяуа.

Жребият за плейофите в Шампионската лига е в петък (9 август), а мачовете са на 20/21 и 27/28 август.