ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Шампионът на Молдова Шериф (Тираспол) загуби и у дома от хърватския първенец Динамо (Загреб) с класическото 0:3 в реванша от третия квалификационен кръг на Шампионската лига и отпадна с общ резултат 0:4. Българският нападател Исмаил Иса влезе като резерва през второто полувреме, но не успя да помогне на домакините да запишат по-почетна загуба.

Динамо (Загреб) превъзхождаше своите домакини и поведе още в самото начало с гол на чилийския нападател Атенор Жуниор Фернандес (10). Хърватският шампион затвърди добрата си игра с ново попадение, след като бранителят Йосип Пиварич асистира на алжирския нападател Хилал Судани (27) за 0:2. До края на полувремето нови голове не паднаха.

След почивката нападателят Дуйе Чоп (61) покачи на 0:3, което се оказа и крайният резултат в сблъсъка. Само две минути по-късно Исмаил Иса се появи в игра за Шериф, заменяйки бразилеца Рикардиньо. Бившият нападател на Литекс и „Левски” обаче не успя да помогне на молдовския първенец да постигне поне почетен гол.

Така Динамо (Загреб) продължава напред и официално ще бъде в урната на поставените за жребия в петък, което го прави вероятен съперник на българския шампион Лудогорец.

Жребият за плейофите в Шампионската лига е в петък (9 август), а мачовете са на 20/21 и 27/28 август.