Севиля победи Младост (Апатин) с 3:0 и си осигури класирането за плейофите в Лига Европа. Скромният съперник от Черна гора, който е дебютант в евротурнирите, оказа съпротива само до почивката. Бака откри в 16-ата минута, а мъките на домакините продължиха до 82-ата минута, когато Пероти покачи от дузпа. Карисо в добавеното време фиксира крайното 3:0.

Хеттрик на Брандао донесе победата на Сент Етиен над молдовския Милсами с 3:0. Бразилският таран се разписа в 3-ата, 21-ата и 82-ата минута и ознаменува завръщането на “зелените” в Европа след 5-годишно отсъствие.

Босненският Широки Брег падна у дома от Удинезе с 1:3 и на практика е аут от турнира. Тото ди Натале (16) и Муриел (31, 39) наказаха домакините. Екзекутора на добре познатия на всички левскари Иртиш (Павлодар) се отчете само с почетен гол, който беше дело на Чирич (77). Ди Натале пропусна и дузпа в 65-ата минута.

Суонзи буквално разби шведския Малмьо с 4:0. Мичу (37), новото попълнение Вилфред Бони (55, 59) и Посуело (89) се разписаха за “лебедите”.

Може би най-голямата изненада дойде от стадион “Полюд” в Сплит. Там местният гранд Хайдук сензационно загуби от грузинския Дила Гори с 0:1. Единственото попадение заби бившият нападател на Анжи (Махачкала) Георги Илуридзе в 24-ата минута.