ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Кубан (Краснодар) победи шотландския Мъдъруел с 2:0 като гост в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. След успеха тимът на треньора Доринел Мунтяну си осигури комфортен аванс преди реванша, който е на 8 август. Българският нападател Ивелин Попов се превърна в герой за тима от Краснодар.

Капитанът на нашия национален отбор вкара и двата гола за успеха и влезе в историята. Попето откри в 52-ата минута, а в 78-ата фиксира крайното 0:2. За играта си нашето момче получи отлични оценки от руските медии, които бяха възхитени и приятно изненадани от блестящия дебют на Кубан. В своята 85-годишна история "жълто-зелените" не бяха участвали в европейските клубни турнири. Попов и партньорът му в атака Ибрахим Балде буквално съсипаха защитата на домакините. Двамата разиграха перфектна комбинация, след която българинът вкара първия гол.

В 52-ата минута Балде финтира бранител и центрира в пеналта, а там Ивелин изпревари съперник и прониза вратаря Ли Холис за 0:1. 10 минути по-късно сенегалецът отново центрира от фаул, българинът стреля под гредата. Холис със сетни сили изби в корнер. Нашият национал обаче беше безпощаден малко по-късно, когато завърши образцова контраатака с участието на Козлов, Цораев и Балде. С шут по диагонала Попов опъна мрежата зад безпомощния Холис. В добавеното време на мача Мъдъруел можеше да направи поражението си по-почетно, но ударът на Джон Сътън с глава се отби от гредата зад вратаря на руския тим Беленов.