Металург (Донецк) сензационно падна от албанския Кукеши с 0:2 в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Аржентинецът Малакарне наказа грешка на отбраната на гостите още в 6-ата минута, а Малотай (84) с късен гол докара до екстаз около 1000 фенове на стадион "Кемал Стафа". И двете попадения станаха след центрирания от корнер. За Металург титуляри бяха Велизар Димитров и Жуниор Мораеш, а Грегъри Нелсън се появи през второто полувреме.

Бившият халф на ЦСКА Лукас Саша донесе ремито за своя Апоел (Тел Авив) при гостуването на румънския Пандури. Домакините поведоха с гол на Дан Нистор още в 4-ата минута. Бразилецът беше титуляр за Апоел и изравни в 29-ата минута с плътен шут. Както е известно, тимът от Тел Авив елиминира във втория кръг нашия Берое след 4:1 в Стара Загора и 2:2 у дома. Саша тогава вкара гол при визитата.

Продължава фурорът на казахстанския футбол. Актобе покори и исландския Брейдаблик с 1:0. В герой на стадион “Орталия” се превърна Марат Хайрулин, който вкара единственото попадение в последната минута на мача.