ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

ЦСКА надделя с минималното 1:0 срещу третодивизионния Сливнишки герой в контролна среща, играна в комплекс "Царско село". Единственото попадение в мача падна още в 30-ата секунда, когато точен за "червените" беше един от малкото останали футболисти от миналия сезон - Марсиньо. По този начин "армейците" загряха с победа за първия си официален мач - домакинството на Локомотив (Пловдив) от 1-ия кръг на "А" група, което е в събота от 20:00 часа.

Избранците на Стойчо Младенов надиграха гостите от Сливница, но пропуснаха доста положение, и като че ли оставиха головете за "смърфовете". На два пъти и гредите помагаха на аматьорите.

Днешната контрола Младенов организира най-вече заради новите попълнения. Завърналите се на "Армията" Валентин Илиев, Емил Гъргоров и Апостол Попов започнаха титуляри, а сред стартовите единадесет беше и дебютантът Рангел Абушев, играл за последно в Локомотив (Пловдив). Първи минути с екипа на ЦСКА записа и французинът Николас Байо, докато сънародникът му Джордан Фок се появи като резерва. На пейката беше и Джаксън Менди, но той не влезе на терена.

Байо беше единственият от всички в състава на ЦСКА, който остана в игра през целия мач. Титуляр на левия бек пък беше юношата Асен Бойчев. Сред резервите на "армейците" беше и македонският нападател Християн Кировски, който обаче не влезе на терена.

Силно играха започналите титуляри Антон Карачанаков, Марсиньо, Гъргоров, Байо, както и Абушев, но за едно полувреме успяха да реализират само един гол. Той падна още в 30-ата секунда, когато Марсиньо се разписа с удар от въздуха с левия крак.

Малко по-късно бразилецът уцели напречната греда, а през втората част Петър Петров също не бе споходен от късмет, тъй като шутът му се отби в левия дирек.

В началото на втората част в игра влязоха Ангел Грънчов и Николай Дюлгеров, които обаче останаха около 5 минути на терена  напуснаха, явно заради здравословни проблеми.

ЦСКА - СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ 1:0
1:0 Марсиньо (1)

Контролата по минути
1 - Начало на мача.
1 - ГОЛ! Марсиньо открива резултата с удар от въздуха с левия крак още в 30-ата секунда - 1:0 за ЦСКА!
4 - Рангел Абушев е изведен прекрасно в наказателното поле на тима от "В' група, но ударът му попада прави в тялото на вратаря.
5 - Стражът на гостите Мартин Минев спасява хубав удар на Карачанаков.
12 - Марсиньо опитва да намери Гъргоров с хитър пас зад гърба на защитата, но бранител в синьо пресече подаването.
14 - Георгиев извършва много грубо нарушение срещу Бойчев и получава жълт картон.
17 - ГРЕДА за ЦСКА! След центриране от ъглов удар на Карачанаков Марсиньо засече топката и разтресе напречната греда. Останаха съмнения, че топката е преминала голлинията!
20 - Вальо Илиев няколко минути получаваше медицинска помощ край страничната линия и сега отново се завръща в игра.
22 - Неточен изстрел на Антон Карачанаков. Топката минава встрани от вратата на гостите.
25 - Шанс за Сливнишки герой! Добра атака на гостите можеше да бъде оползотворена, но на три пъти не успяха да пратят топката във вратата.
29 - Хубава атака за ЦСКА, която премина през Карачанаков и Гъргоров, като последният центрира в наказателното поле, но там никой в червено не успя да играе с топката.
32 - Вратарска смяна в ЦСКА. Стоян Колев заменя Черни.
33 - Удар по земя на Карачанаков, топката минава покрай лявата греда.
37 - Силен удар на Ивайло Цветков от движение, топката излиза в аут.
44 - Марсиньо стреля от движение, вратарят на гостите спасява.
44 - Джоузеф Апенинг от състава на Сливнишки герой играе с ръка и реферът отсъжда фаул. Карачанаков стреля технично и топката преминава на сантиметри от лявата греда.
45 - Край на първото полувреме.

46 - Начало на второто полувреме.
46 - На полувремето в състава на ЦСКА са направени десет смени, като на терена от първото полувреме са само Стоян Колев и Николас Байо.
54 - Петър Петров и Долапчиев комбинираха в наказателното поле, Григор стреля технично, но бе неточен.
61 - Господинов заменя Колев.
82 - Мощен пробив на Радой Божилов по дясното крило, който опитва да намери Долапчиев в наказателното поле, но в последния момент Апенинг чисти топката.
85 - ГРЕДА за ЦСКА! Петър Петров уцели левия страничен стълб на вратата, а след това за малко футболист на Сливнишки герой да си отбележи автогол.
90 - Край на мача. ЦСКА победи Сливнишки герой с 1:0.

ЦСКА: 12. Томаш Черни ( 92. Стоян Колев – 32’(1. Анатоли Господинов – 59’)), 9. Марсиньо ( 28. Петър Петров – 46’), 11. Рангел Абушев ( 2. Радой Божилов – 46), 14. Валентин Илиев-к ( 25. Ангел Грънчов – 46’(4. Камен Хаджиев – 50’)), 18. Ивайло Чочев ( 16. Петър Витанов – 46’), 21. Венцислав Василев ( 26. Юлиан Илиянов – 46’), 23. Емил Гъргоров ( 8. Николай Дюлгеров – 46’( 15. Станко Йовчев – 50’)), 24. Николас Байо, 27. Асен Бойчев ( 30. Васил Попов – 46’), 71. Антон Карачанаков ( 3. Джордан Фок – 46’)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ