Италианският национал Емануеле Джакерини премина в английския Съндърланд и стана деветото ново попълнение на клуба, платил за него 8,5 милиона паунда на Ювентус.

Заплатата и личните условия по договора на 28-годишния халф с „черните котки” ще бъдат уточнени другата седмица. Причината, поради която сделката ще се проточи във времето е, че Джакерини и съпругата му очакваха раждането на дъщеря им Катерина. Иначе е ясно, че вече бившият играч на Ювентус ще подпише контракт за четири години, твърди официалната страница на тима.

Джакерини има 14 мача за националния отбор на страната си, а в новия си клуб ще бъде използван като ляво крило или атакуващ полузащитник от мениджъра Паоло ди Канио. Преди да премине в Ювентус, халфът е играл основно за скромни състави като Форли, Белария Иджеа, Павия и Чезена. През август 2011 година той премина в Ювентус и преди да се премести в Англия регистрира 40 мача и 4 гола с екипа на „Старата Госпожа”.

Другите нови попълнения на Съндърланд това лято са Валентин Роберж, Модибо Диаките, Кабрал, Джоузи Алтидор, Вито Маноне, Давид Моберг-Карлсон, Ел Хаджи Ба и на Дънкан Уетомоp.