Литекс постигна победа в последната си предсезонна контрола. Селекцията на Златомир Загорчич надви с 3:1 втородивизионния Добруджа в проверка, състояла се пред около 200 зрители на Градския стадион в Ловеч.

В срещата участие взеха всички млади играчи от състава на "оранжевите", както и тези, които не се появиха в игра срещу Арис (Солун) в събота - 0:0.

С две попадения за успеха над Добруджа се отчете нападателят Мирослав Манолов, а талантът от школата на Литекс Кристиян Малинов блесна с гол и асистенция след почивката.

Срещата започна с ранни голове в двете врати още в самото начало. Първо опитният Петър Златинов изведе в коридор Миро Манолов, нападателят се пребори с бранител на противника и с плътен шут откри резултата. Три минути след това Тодор Чаворски изравни за гостите от Добрич с красив гол от фаул при сглобката на гредите. Както е известно, "Левски" преотстъпи юношата си на Добруджа и известният като Тото Чаворски нападател ще трупа опит в "Б" група.

До края на полувремето играчите на Литекс доминираха, но без достатъчна острота в завършващата фаза. В 45-ата минута Станислав Генчев отблизо изпусна с глава да покачи.

Втората част започна с нов гол на Манолов. След отлично центриране на Кирил Динчев, младокът Малинов свали топката с глава към тарана и той хладнокръвно се разписа за 2:1. В 73-ата минута младоците от Академия Литекс Кристиян Малинов и Кирил Десподов матираха с двойно подаване помежду си защитата и първият реализира за крайното 3:1.

За Литекс в този мач игра и французинът Морел, който е на проби и до дни ще стане ясно дали ще подпише с "оранжевите".

Това беше седмата поверка на ловешкия тим през лятото, като избраниците на Загорчич записаха 5 победи и две нулеви равенства.

ЛИТЕКС - ДОБРУДЖА 3:1

1:0 Мирослав Манолов (3), 1:1 Тодор Чаворски (6), 2:1 Мирослав Манолов (51), 3:1 Кристиян Малинов (73)

Литекс: Орлинов, Динчев, Божиков, Ил.Миланов, Аладжов, Генчев, Славчев, Златинов, Морел, Манолов, Десподов (Руменов, Малинов, Цветков, Даскалов, Здравчев)

Добруджа: Конов, Д.Димитров, Христозов, Гаджалов, Кр.Димитров, Колев, Кр.Петков, Лазаров, Цачев, Чаворски, Ив.Димитров (Радомиров, Илиев, Иванов, Василев, Кисьов, Тачев)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ