Берое отстъпи с 1:2 на Черноморец (Бургас) в последната си проверка от лятната подготовка. В срещата участие взеха повече футболисти, които не играха във финала за Суперкупата.

Иван Горанов откри в 21-ата минура със страхотен индивидуален рейд. Лъчезар Балтанов изравни от дузпа в 33-ата, а Жереми Манзоро оформи крайното 1:2 в 59-ата минута на мача. Дебют при мъжете в края на мача направи Александър Манолов, който е роден през 1996 година.

Беройци бяха по-активния тим в мача, владееха повече топката и организираха по-сериозните атаки в мача. В 11-ата минута Дончо Атанасов напредна от ляво и центрира по земя за Атанас Зехиров, но Ник Дашев излезе напред и улови. Четири минути по-късно Марк стреля по земя от дъгата пред наказателното поле, но прати топката далеч край вратата на Благой Макенджиев.

Иван Горанов стреля от дистанция в 19-ата минута, топката обаче премина на около 2 метра от вратата на Ник Дашев. В 21-ата минута резултатът бе открит след добра индивидуална акция на Иван Горанов, който открадна топката от противников играч в центъра на терена и с шут с левия крак прати топката първо в далечната гредата, от където тя рикошира в целта.

Две минути по-късно Амир Саюд намери Атанас Зехиров сам в средата на терена и подаде към Дончо Атанасов, който имаше празно пространство пред себе си по левия фланг, напредна и стреля по земя към долния десен ъгъл на пазената от Дашев врата, но той реагира добре и спаси.

В 33-ата минута Юсуф Уатара навлезе в наказателното поле, успя да финтира Иво Иванов и защитникът на Берое го фаулира. Реферът отсъди дузпа за Черноморец. Лъчезар Балтанов стреля от бялата точка и прати кълбото в десния долен ъгъл на вратата, а Макенджиев се хвърли в ляво.

В 36-ата минута Дончо Атанасов получи центриране от дясно в лявата зона на атаката на Берое и пробва удар от границата на наказателното поле, но кълбото мина на сантиметри встрани от целта.

Пет минути преди края на първата част Педро Еуженио напредна от дясно и центрира ниско към Джери Ситое, който бе на границата на малкото наказателно поле. Топката обаче мина зад гърба на Ситое и той не успя да я засече.

В 44-ата минута Иван Горанов подаде в ляво за Дончо Атанасов, който центрира отлично в наказателното поле, където на границата на малкия пеналт бе Джери Ситое. Вместо да си спре топката и да стреля той пробва удар от въздуха и прати кълбото встрани от целта.

В 49-ата минута Марк стреля от границата на наказателното поле, но ударът му не намери целта. Пет минути по-късно Дончо Атанасов центрира от корнер. Игнат Дишлиев засече с глава, но топката мина на сантиметри над целта.

В ответната атака Лъчезар Балтанов стреля от около 25 метра, но топката мина над вратата. В 59-ата минута Черноморец излезе напред в резултата. Жереми Манзоро бе изведен зад отбраната на Берое, очи в очи с Макенджиев. Нападателят на Черноморец залъга добре стража и се разписа за 1:2.

Дончо Атанасов центрира от корнер в 62-ата минута. Иво Иванов се размина с топката, Игнат Дишлиев я засече с глава, но кълбото мина покрай вратата.

В 80-ата минута Дончо Атанасов напредна добре, Ник Дашев излезе извън наказателното поле да го пресрещне, Атанасов пробва да шмугне топката край него, но не успя, като остана и съмнение, че Дашев игра с ръка извън наказателното поле, все пак кълбото се отби, но остана в терена. Атанасов стигна до него и пробва нещо средно между центриране и удар от неудобна позиция към опразнената врата, но топката излезе в аут.

Последната сериозна опасност дойде в 90-ата минута при многоходова акция за “зелените”. Дебютиралия в мъжкия тим Александър Манолов бе изведен зад гърба на защитата, пусна си встрани от Ник Дашев, но защитник на Черноморец скочи със шпагат и изби. Топката попадна в Елио Мартинс, чийто удар рикошира в крак на противников играч. Кълбото отново попадна в бероец – този път в Мартин Райнов, който стреля, но право в ръцете на Ник Дашев.

Следващата среща на Берое е идния четвъртък, 18 юли, от 19:30 часа срещу Апоел (Тел Авив). Все още има билети за мача на касите на стадион “Берое”.

Берое (Стара Загора) – Черноморец” (Бургас) 1:2
1:0 Иван Горанов (21), 1:1 Лъчезар Балтанов (33-д), 1:2 Жереми Манзоро (59)

Берое (Стара Загора): 1. Благой Макенджиев – 77. Педро Еуженио, 6. Иво Иванов, 14. Игнат Дишлиев (78′ – 24. Пламен Тенев), 15. Георги Динков – 18. Атанас Зехиров, 19. Мартин Райнов – 9. Иван Горанов, 91. Амир Саюд (46′ – 80. Емил Ангелов (85′ – 9. Александър Манолов)), 11. Дончо Атанасов – 70. Джери Ситое (75′ – 29. Елио Мартинс)
Старши-треньор: Петър Хубчев

Черноморец (Бургас): Ник Дашев, Георги Терзиев, Бруно Оливейра, Венелин Филипов, Чико, Гаел Ндулу, Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов, Марио Родригез, Марк, Юсуф Уатара; неизползвани резерви: Янко Георгиев, Яни Пехливанов, Милчо Ангелов, Станислав Дрянов, Петър Атанасов
Старши-треньор: Димитър Димитров

Жълти картони: Иво Иванов (33′ – груб фаул) [Берое]; Милен Гамаков (28′ – груб фаул), Лъчезар Балтанов (44′ – реплика) [Черноморец]
стадион: “Берое” – тренировъчен терен, Стара Загора