ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Александър Томов се завърна в ЦСКА. Дали случайно или не, но той купува “червения” клуб от тези, на които го продаде през 2009 година – фирма “Титан”. Във футболното пространство вече се появиха какви ли не слухове зад сделката. Най-вече се дискутира кой стои зад бизнес-кръга “Червени шампиони”. Дали бившият президент на България Георги Първанов има участие в спасението на ЦСКА, дали в цялата схема не стои същата офшорка, продала “червените” на “Титан” преди 4 години.
Тъй като е темата е актуална, БЛИЦ успя да се сдобие с копие от официалния договор за покупко-продажбата на ЦСКА. Естествено, не става въпрос за настоящия контракт, тъй като в момента е подписано само предварително споразумение, а официалното ще бъде сключено по-късно.
 
Находката на нашите репортери е договорът от 6 март 2009 година. Той е съставен от 25 страници и е написан на български и английски език. Към него са прикрепени 3 анекса. Тъй като страниците са много, ние сме подбрали и предлагаме на нашите читатели само част от тях.
 
В началото на договора са посочени двете страни: Продавачът “Интернешънъл Спортс Мениджмънт Сървисис”, С.А., анонимно дружество, учредено и съществуващо съгласно законите на Великото Херцогство Люксембург, регистрирано в търговския регистър на Херцогство Люксембург, представлявано съвместно от Клод Шмид. Както и купувачът “Титан Спорт” АД, представляван от изпълнителните директори Димитър Йосифов Борисов и Иво Димитров Иванов.
 
От факсимилетата се вижда, че сделката е на стойност 11 100 000 евро, като в тях влиза и сумата от точно 1 милион евро, която е отишла в джоба на Александър Томов. Бившият и настоящият шеф на ЦСКА е получил сумата на три транша.

За да видите факсимилетата, кликнете върху снимките!