Жрински (Мостар) ще бъде съперникът на "Ботев" (Пловдив) във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Босненският тим отстрани Санта Колома от Андора с общ резултат 4:1, но си спести доста усилия в реванша като домакин, в който се наложи с минималното 1:0. Попадението реализира Велибор Джурич в 76-ата минута.

Любопитното е, че Жрински завърши на едва 9-ото място в първенството на Босна и Херцеговина и стигна до Лига Европа, замествайки заелия 3-ата позиция Борац (Баня Лука). Борац обаче остана без лиценз от УЕФА, а в крайна сметка се оказа, че тимът от Мостар е най-високо класираният отбор с лиценз и придоби правото на участие във втория по сила континентален турнир.

В първата среща Жрински е домакин на "Ботев" на 18 юли, а седмица по-късно е реваншът в Бургас - на 25-и.

Клубът от Босна и Херцеговина е създаден през 1905 година. Тимът играе мачовете си на стадион "Биели Брег" в Мостар, който е с капацитет 25 000 седящи места. Титулярният екип на босненския тим е бял с червени ленти, докато резервният е червен.

През сезоните 2004/2005 и 2008/2009 Жрински триумфира с титлата в местното първенство. През 2008 година "белите" вдигат и Купата на Босна. През миналия сезон отборът завърши на девето място в крайното класиране, като записа 11 победи, 6 равенства и 13 загуби.