Иртиш сътвори сензация, като елиминира българския "Левски" в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Около това становище се обединиха медиите в Казахстан след успеха на местния тим над „сините” с 2:0 в мача-реванш, след който приключи участието на българския тим в надпреварата.

„На стадион „Централний” в Павлодар Иртиш победи "Левски" с 2:0. В София двата отбора завършиха 0:0”, пише електронното издание „Спортс” в коментара си за двубоя и допълва, че футболистите на Иртиш са опровергали голяма част от специалистите, които не са давали големи шансове на отбора да продължи напред.

„Иртиш сензационно преодоля "Левски" в Лига Европа”, съобщава друго интернет издание - vesti.kz, а порталът sportinfo.kz, отбелязва: „Иртиш от Павлодар успя сензационно да елиминира титулувания български "Левски" и се класира за втория кръг на Лига Европа напук на предварителните прогнози.”

„Иртиш надви "Левски" и за втори път в историята си прескочи първия кръг на Лига Европа. Браво, Иртиш! Браво, Павлодар!”, пише пък изданието gazeta.ru.