След сензационната победа с 2:0 в мача-реванш от първия предварителен кръг на турнира по футбол Лига Европа между Иртиш (Павлодар) - Левски треньорът на Иртиш Талгат Байсуфинов каза на пресконференция след срещата, че "сините" имат по-класни футболисти.

"Футболът е игра. Всичко може да стане. Преди години и Рубин побеждаваше Барселона. Ние не сме Рубин, но и Левски е далеч от Барселона. Ние с момчетата се готвихме в план мотивация. Просто трябваше да излезем и да играем. С такъв отбор не трябва да се играе открит футбол. Индивидуалното майсторство на техните играчи е по-високо, затова и ние не се опитвахме да измислим нещо. Постарахме се повече да играем преса, по-бързо да преминаваме в атака и после още по-бързо да се връщаме назад и да организираме защитата".

"Разбира се, изгонването на играч на съперника, също ни помогна, за да може да организираме нашите контраатаки. Ако бяхме по-концентриране, резултатът можеше да бъде и по-голям. Наистина голямо благодаря на феновете. Ако продължат да идват толкова много на следващите мачове, момчетата ще се чувстват още по-отговорни и ще играят още по-добре", добави Байсуфинов.

"Мисля, че знаете какво каза Люпко Петрович преди реванша (б.р. - работилият за последно в Казахстан Петрович прогнозира краен успех на "Левски"). Тези негови думи мотивираха всички играчи. Казахме си, нека видим кой ще се смее последен. Дали победата ни е сензация?! Просто днес беше нашият ден. Във футбола всичко може да се случи. Може би за някои това е сензация, но днес е денят ни", завърши наставникът на Иртиш./БЛИЦ