ТV7 ще излъчи мача на "Ботев" (Пловдив) от Лига Европа днес. Точно в 20:00 часа започва студиото преди реванша срещу Астана с гост Димитър Димитров - Херо. Началото на срещата е половин час по-късно, като "канарчетата" имат минимална преднина - след успеха си с 1:0 в Казахстан. От ТV7 съобщиха, че  е трябвало да излъчат и реванша между "Левски" и Иртиш, но са били подведени от посредническа фирма. Вчера пък "сините" обявиха на официалния си сайт, че срещата в Казахстан от 16:00 часа ще се предава по Нова телевизия.

Цялото съобщение:


ТV7 бе подлъгана от Sport 5 относно предаването на двубоя от Казахстан. Във вторник фирмата сама потърси контакт с нашата телевизия, за да предложи реванша от турнира Лига Европа. Уверението бе, че никоя друга телевизия не е закупила права за него и той е на пазара.

След преговори за цената бе постигнато споразумение и Sport 5 увери ТV7, че двубоят ще е бъде излъчен в нейния ефир. Днес от фирмата уведомиха, че всъщност мачът е бил предварително продаден и по този начин телевизията бе некоректно подведена.

ТV7 поднася своите извинения на зрителите си и ще ги компенсира с много футбол през следващитe месеци, когато ще предава над 250 двубоя шампината и турнира за Купата на България.