ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Берое спечели първа Суперкупа на България в историята си! Избраниците на Петър Хубчев измъкнаха трофея от шампиона Лудогорец, побеждавайки с 6:4 след дузпи (1:1 в редовното време) в сблъсъка, състоял се на Националния стадион "Васил Левски". За старозагорци от бялата точка се разписаха Георги Андонов, Иво Иванов, Венцислав Христов, Пламен Крумов и Елиаш Да Силва, докато за разградчани пропусна Марселиньо.

В редовното време победител не беше излъчен. Венцислав Христов откри за Берое в 27-ата минута, а в добавеното време на първото полувреме Светослав Дяков изравни. Капитанът на Лудогорец получи и втори жълт картон в 59-ата минута, оставяйки тима си с 10 човека, но само 6 минути след това и играч на Берое беше отстранен от съдията Георги Йорданов. За втори жълт картон терена напусна защитникът Борислав Стойчев.

Двата тима си размениха и по една греда. Топовен изстрел на Здравко Илиев в 3-ата минута разтресе напречния стълб на вратата на шампионите, а в 36-ата лявата греда спаси Иван Караджов след удар по земя на Иван Стоянов.

Успехът на старозагорци на "Васил Левски" напомни за това, което те сториха и в края на миналия сезон, когато извоюваха и Купата на България след изпълнение на дузпи, тогава надигравайки "Левски".


http://www.beroe.bg/wp-content/uploads/2013/07/ludogorets-beroe_nachalo-930x523.jpg

За шампионите официален дебют записаха новите попъление Мишел Платини и Фабио Ешпиньо, които започнаха титуляри срещу Берое, както и появилият се на смяна Христо Златински. Любопитното беше, че при изпълнението на дузпите треньорът Ивайло Петев посочи Платини и Златински да бият първите два удара, като и двамата вкараха, но това не беше достатъчно за постигането на успеха срещу Берое. Така Лудогорец сдаде Суперкупата, която спечели в началото на миналия сезон, когато победи с 3:1 Локомотив (Пловдив) на стадион "Лазур" в Бургас.
 
Хубчев днес се довери на Иван Катаджов на вратата. Пламен Крумов започна по десния бек, а Веселин Пенев – на левия. Централни бранители бяха Борислав Стойчев и Владимир Зафиров. Като опорни халфове играха Елиаш Да Силва и Игор Джоман. Здравко Илиев действаше по дясното крило, а Давид Каядо - по лявото. Капитанът Георги Андонов бе офанзивният полузащитник в схемата на старозагорци, а Венцислав Христов - острието в нападението на Берое. Именно последните двама тормозиха доста бранителите на Лудогорец. Отбраната на старозагорци също имаше работа, като добрите намеси на Иван Караджов на няколко пъти предотвратиха втори гол във вратата му в редовното време.

http://www.beroe.bg/wp-content/uploads/2013/07/ludogorets-beroe_ventsi-930x523.jpg

Берое започна много агресивно. В 3-ата минута Здравко Илиев се пребори за топката пред наказателното поле на Лудогорец, подаде към Георги Андонов, който му я върна, след което бранителят си я нагласи и стреля силно, но право в напречната греда.

Последваха минути, в които избраниците на Хубчев наложиха преса в половината на шампионите и бяха далеч по-дейният тим на терена.

Първата по-сериозна опасност за Лудогорец дойде в 14-ата минута, когато топката бе центрирана в наказателното поле към Марселиньо, който обаче бе пресиран добре от защитата в бели екипи и Иван Караджов не беше затруднен. В 25-ата Пламен Крумов центрира от пряк свободен удар от около 35 метра. Топката бе избита в корнер от защитата на Лудогорец. Крумов центрира отново към близката греда, където Мишел Платини игра с ръка в наказателното поле, но съдията Георги Йорданов остана безмълвен и не уважи претенциите на старозагорци за дузпа. Реферът реши, че действията на бразилеца са неумишлени,  въпреки че бившият нападател на ЦСКА бе вдигнал ръката си високо над главата. Само 2 минути по-късно беройци ликуваха. Давид Каядо центрира в наказателното поле на шампионите, където Венцислав Христов насочи с глава топката, тя рикошира в гърба на Теро Мантула и влетя в мрежата на Владислав Стоянов - 0:1.

http://www.beroe.bg/wp-content/uploads/2013/07/ludogorets-beroe_gol-930x523.jpg

В 36-ата минута след неразбирателство в защитата на Берое Иван Стоянов отправи удар по земя, прекара топката между краката на Иван Караджов, но за късмет на старозагорци тя срещна лявата греда.

В даденото от рефера двуминутно добавено време на първата част Фабио Ешпиньо центрира в наказателното поле на Берое, Платини насочи с глава топката, Караджов успя да избие, но тя попада във включилия се от втора линия Светослав Дяков, който от близко изравни - 1:1.

Второто полувреме започна с удар от дистанция на Здравко Илиев при първата атака за Берое, но топката мина покрай вратата на Владислав Стоянов.

http://www.beroe.bg/wp-content/uploads/2013/07/41-930x579.jpg
В 53-ата минута защитата на Лудогорец сгреши при изнасянето на топката. Веселин Пенев бе най-съобразителен и стреля от дъгата пред наказателното поле, но Стоянов улови. В 59-ата Светослав Дяков получи втори жълт картон за груб фаул и напусна терена. Същото обаче се случи и с Борислав Стойчев шест минути по-късно. И защитникът на Берое получи втори жълт картон и така двата отбора останаха с по 10 човека на терена.

Последваха минути на подем за Лудогорец. В 66-ата минута Фабио Ешпиньо центрира от пряк свободен удар, топката обаче мина над рамката на Караджов след удар с глава на Марселиньо. Минута по-късно Мишел Платини подаде на Иван Стоянов, който пробва диагонален удар, но над вратата на Берое. Стоянов обаче извърши и фаул в атака.

В 73-ата минута Георги Андонов стреля от около 25 метра, като топката прелетя на сантиметри от лявата греда. До края на мача не бяха създадени сериозно опасности и победител не беше излъчен в редовното време и последва изпълнението на дузпи. От бялата точка футболистите на Берое бяха безгрешни, докато Марселиньо пропусна за Лудогорец и така старозагорци ликуваха.

Спорът за Суперкупата по минути - ТУК!

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 4:6 след дузпи (1:1 в редовното време)
0:1 Венцислав Христов (27), 1:1 Светослав Дяков (45+2)

При дузпите:
0:1 - Капитанът на Берое Георги Андонов разстрелва Владислав Стоянов.
1:1 - Мишел Платини бележи, въпреки че Иван Караджов леко закачи топката.
1:2 - Иво Иванов бележи под плонжа на Стоянов.
2:2 - Христо Златински вкарва по хладнокръвен начин. Новото попълнение на Лудогорец би по земя в долния ляв ъгъл, докато Караджов се хвърли в обратния.
2:3 - Венцислав Христов бележи точно в средата на вратата, Стоянов се хвърли в левия си ъгъл.
2:3 - Maрселиньо пропуска! Бразилецът стреля силно, но топката облиза напречната греда и излетя в Сектор "Г".
2:4 - Пламен Крумов вкарва със силен изстрел в долния десен ъгъл, Стоянов е безпомощен.
3:4 - Иван Стоянов наказва бившия си съотборник Иван Караджов. Племенникът на Йордан Лечков прати топката в долния ляв ъгъл, докато стражът на Берое се хвърли в десния.
3:5 - Берое печели Суперкупата! Елиаш Да Силва също успява да се разпише и беройци ликуват!


ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 77.Витиня (69-25.Йордан Минев), 27.Козмин Моци (82-5.Александър Барт), 4.Теро Мантула, 18.Светослав Дяков, 8.Фабио Ешпиньо, 84.Марселиньо, 22.Мирослав Иванов (56-23.Христо Златински), 73.Иван Стоянов, 99.Мишел Платини
Резерви: 91.Иван Чворович, 5.Александър Барт, 25.Йордан Минев, 23.Христо Златински, 17.Даниел Абало, 10.Себастиан Ернандес, 9.Роман Безяк
Tреньор: Ивайло Петев


ber.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 27.Игор Джоман, 2.Здравко Илиев (89-92.Иван Горанов), 7.Георги Андонов, 88.Давид Каядо (69-6.Иво Иванов), 10.Венцислав Христов
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 6.Иво Иванов, 19.Мартин Райнов, 77.Педро Еуженио, 91.Амир Саюд, 92.Иван Горанов, 70.Джери Ситое
Треньор: Петър Хубчев


София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Георги Йорданов
Жълти картони: Мирослав Иванов, Козмин Моци, Светослав Дяков, Марселиньо, Владислав Стоянов (Лудогорец); Здравко Илиев, Давид Каядо, Борислав Стойчев, Игор Джоман, Венцислав Христов (Берое)
Червени картони: Светослав Дяков (59-Лудогорец), Борислав Стойчев (65-Берое)