Себастиан Фетел спечели домашното си състезание на пистата "Нюрбургринг". Световният шампион стартира от втора позиция, но успя да изпревари Люис Хамилтън. В последните обиколки германецът не позволи на Кими Райконен да го изпревари и стигна до успеха.

Трети финишира Ромен Грожан и така Лотус днес си спечелиха заслужено много точки. Фернандо Алонсо завърши четвърти, а Люис Хамилтън остана пети.

Фетел записа победа номер 30 в кариерата си и първа на родна земя. С успеха той запази първото си място в класирането със 157 точки, следван от Фернандо Алонсо със 123.

Първи от лидерите в пита влезе Люис Хамилтън в седмата обиколка, за да сложи по-твърди от двата типа гуми. В следващата обиколка го последва и Себастиан Фетел. Малко по-късно влезе Марк Уебър , но механиците, които сменяха задната му лява гума, не успяха да се синхронизират правилно. Уебър тръгна с не докрай завита гайка на гумата. Тя изхвърча и удари един от операторите в съседен гараж. По-късно Уебър се върна на пистата на 21-ва позиция. Случаят ще бъде разследван след състезанието, а по-късно стана ясно, че операторът не е ранен тежко.

В 50-ата обиколка лидерите Кими Райконен и Фернандо Алонсо влязоха едновременно в бокса, за да сложат по-меките от двата типа гуми. В крайна сметка Ромен Грожан пусна съотборника си, за да може Кими да се опита да настигне Фетел, а за французина остана нелеката задача да се пази от Алонсо.

В състезанието днес късмет извадиха и Макларън. Бътън финишира пети, а съотборникът му Перес остана осми. Нико Розберг, за когото Гран при на Германия също е домашно състезание, се подреди след Серхио на девета позиция. Даниел Рикардо, който беше шести на стартовата решетка, финишира 12-и между двамата пилоти на Форс Индия.

Уилямс, които днес празнуваха старт номер 600 в състезателната си кариера, не се представиха подобаващо. И днес екипът от Гроув не можа да запише точка заради лошите питстопове, които провалиха състезанието и на двамата пилоти.

Гран при на Германия:
1.Себастиан Фетел Ред Бул - Рено 1:41.14.711 часа
2.Кими Райконен Лотус - Рено +1.0
3.Ромен Грожан Лотус - Рено +5.8
4.Фернандо Алонсо Ферари +7.7
5.Люис Хамилтън    Мерцедес AMG +26.9
6.Дженсън Бътън Макларън-Мерцедес +27.9
7.Марк Уебър Ред Бул-Рено +37.5
8.Серхио Перес Макларън-Мерцедес +38.3
9.Нико Розберг Мерцедес AMG +46.8
10.Нико Хюлкенберг Заубер-Ферари +49.8
11.Пол ди Реста Форс Индия-Мерцедес
12.Даниел Рикиардо Торо Росо-Ферари +56.9
13.Адриан Сутил Форс Индия-Мерцедес +57.7
14.Естебан Гутиерес Заубер-Ферари +60.1
15.Пастор Малдонадо Уилямс-Рено +61.9
16.Валтери Ботас Уилямс-Рено +1 обиколка
17.Шарл Пик Катерам-Рено +1 обиколка
18.Гиедо ван дер Гарде Катерам-Рено +1 обиколка
19.Макс Чилтън Марусия-Косуърт +1 обиколка

20.Жан-Ерик Верн    Торо Росо-Ферари +38 обиколки
21.Жул Бианки Марусия-Косуърт +39 обиколки
22.Фелипе Маса Ферари +57 обиколки