Литекс победи с 3:1 македонския Пелистер (Битоля) в контролна среща, играна в Тетевен. Проливен дъжд преди и по време на мача затрудни максимално футболистите на двата отбора, но въпреки лошите условия те изиграха качествен спаринг. "Оранжевите" надиграха съперника си, но съумяха да реализират само три от половин дузината си положения. За успеха на два пъти се разписа привлеченият това лято колумбиец Джордан, точен бе и Страхил Попов.

Македонците малко изненадаха Литекс в първите 15 минути, когато сътвориха две опасности. Едната бе спасена от Пиргов, но в 12-ата минута Марковски все пак успя да намери пролука и да открие резултата. Ловчанлии контролираха мача, но Манолов и Ванжер изпуснаха бързо да върнат попадението. В 20-ата минута Ваюши проби отляво и подаде към Златинов, който шутира веднага от границата на пеналта, но стражът на Пелистер майсторски изби. Осем минути по-късно вратарят Пашовски показа класа и при отлично изпълнение на пряк свободен удар от страна на новото попълнение Юрген Джазула. Дошлият от немския Дуисбург плеймейкър направи своя дебют за "оранжевите" и се понрави с активната си игра.

В 50-ата минута именно той центрира от корнер, след което Страхил Попов с глава изравни отблизо. В 58-ата ново перфектно центриране на Джазула бе засечено от Джордан, но топката нацели страничната греда.

В 66-ата минута избраниците на Златомир Загорчич поведоха в резултата с гол на колумбиеца от дузпа. Таранът бе повален в наказателното поле и сам реализира от бялата точка за 2:1. Джордан имаше отлична възможност за нов гол, но ударът му по земя мина на сантиметри от вратата. Две минути преди края на срещата снажният латиноамериканец обаче се извиси над всички и с глава оформи крайното 3:1 след асистенция на защитника Кирил Динчев.

Съставът на Литекс: Пиргов, Попов, Бодуров, Ил. Миланов, Недялков, Берберович, Джазула, Златинов, Ванжер, Манолов, Ваюши (Колев, Десподов, Джордан, Даскалов, Динчев)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ