Единият от собствениците на ЦСКА Иво Иванов беше днес на стадион "Българска армия", където заяви, че довечера ще се проведат преговори с групата бизнесмени, желаеща да вземе клуба от "Титаните". Както вече стана ясно, тя е водена от бившия изпълнителен директор на "армейците" Александър Тодоров, който потвърди пред БЛИЦ, че Александър Томов също е с тях.

По-рано собствениците "Титан" обявиха на официалния сайт на ЦСКА, че днес и утре от 14:00 часа ще очакват на стадион "Българска армия" евентуални купувачи на клуба. Такива обаче в съботния ден не се явиха, а Иво Иванов съобщи, че до часове трябва да проведе среща с тях. Босът заяви, че ако разговорите с Александър Тодоров и компания не протекат по благоприятен начин, в понеделник, ЦСКА в сегашния вариант ще спре да се съществува и ще се разчита на варианта с новото дружество ЦСКА 1923, учредено от Димитър Пенев, Аспарух Никодимов и Стоян Йорданов.

"Къде са тези мишки - Дучето и Георги Атанасов, които уж са големи фенове на ЦСКА? Дучето само плаче", заяви Иво Иванов, нападайки Дучето и най-известния журналист в „червените” среди Георги Атанасов.

„Чакаме да преговаряме, чух се днес с Александър Тодоров. Не е сериозно той да обявява тези неща по медиите. Чакаме до понеделник. Той ми има телефоните, трябваше да ми се обади. Довечера ще преговаряме. Ако разговорите не протекат благоприятно, ЦСКА ще приключи съществуването си в този вид и ще се разчита на варианта с новосъздаденото дружество ЦСКА 1923, учредено от Димитър Пенев, Аспарух Никодимов и Стоян Йорданов", каза босът на "армейците".

"Дълговете са повече, защото има и към „Титан", но тях не ги смятаме. Те ще бъдат изчистени по съвсем законов начин. Толкова ни е стигнала силата, толкова сме направили. Аз клубът го взех с 40 милиона задължения, по 7-8 милиона е издръжката на сезон. Колко футболисти мислите, че сме продали? Не мисля, че в ЦСКА са били по-високи запатите от "Левски", например. На "Герена" винаги е било водено правилно счетоводство. Не се е допускало клубът да е свръх задлъжнял, както по времето, когато ние го взехме", каза още Иво Иванов.

БЛИЦ ви представя още от изявлението на Иво Иванов
- ТУК!

Вижте какво каза Александър Тодоров пред БЛИЦ малко по-рано днес - ТУК!