Световният номер 1 Новак Джокович се класира за финала на "Уимбълдън". Сърбинът победи Хуан Мартин дел Потро със 7:5, 4:6, 7:6(2), 6:7(6), 6:3 и ще излезе за втора титла от Откритото първенство на Великобритания. Срещата продължи близо 5 часа и показа на зрителите всичко най-добро, което може да се види по кортовете.

Първият сет бе равностоен, като и двамата тенисисти печелеха подаванията си. До 6:5 в позла на Джокович имаше само един брейкпойнт, който бе спасен от Дел Потро. В най-важния момент обаче аржентинецът се пропука и позволи на Ноле да триумфира в този първи сет, след като проби - 7:5

Вторият сет отново предложи зрелищен тенис и страхотни разигравания. Дел Потро даде всичко от себе си и спаси 3 брейкпойнта при 3:2 в полза на Джцокович. Още при последвалото сервиране на сърбина се стиган до пробив, след който аржентинецът дръпна в резултата. Той не позволи на противника си да върне брейка и след 6:4 изравни резултата.

Джокович и Дел Потро спасиха по 3 брейкпойнта в третия сет, в който се стигна до тайбрек. В него Джокович бе безпощаден - спечели го на 2 и бе на сет от финала.

Четвъртият сет премина през обичайното русло. Двамата продължиха със страхотните си изпълнения и равностойна игра. И Джокович и Дел Потро изпълняват много силен и точен сервис, което намаля шансовете за пробив. Все пак двамата си размениха по един такъв и отново стигнаха до тайбрек. В него Жокера дръпна с 4:2, а после и с 6:4. Сърбинът сервираше за мача, но аржентинецът не се предаде и спечели следващите 4 разигравания, с което триумфира в този четвърти сет.

Решителният сет започна обичайно - с успешни сервис геймове. Джокович и Дел Потро отново бяха безпощадни при подаванията си и сет вървеше гейм за гейм до 4:3 за сърбина. Точно тогава той успя да стигне до успех при подаването на аржентинеца и дръпна с 5:3 и застана на сервис за спечелване на мача.

Дел Порто обаче бе на ръба и действаше на максимума от възможностите си. Той дръпна с 0:30 и бе близо до успех. Джокович обаче направи 30:30,а впоследствие стигна до предимство при подаването си. Джокович реализира сервиса си за спечелване на мача и стигна до решителната битка за титлата.

На финала Джокович ще се изправи срещу победителя от срещата между Йежи Янович и Анди Мъри.