Локомотив (Пловдив) загуби от сръбския Ягодина с 1:2 в приятелски мач, игран на терена на комплекс „Пири“. Това бе третата проверка на "черно-белите" от началото на подготовката. Бразилецът Габриел До Кармо вкара за пловдивчани още в първата минута, а точни за Ягодина бяха Хаджибулич (11) и Милинкович (84). В спаринга взеха участие няколко футболисти на проби, но тяхното бъдеще в клуба ще се решава по-късно.

БЛИЦ разбра, че на До Кармо ще бъде предложен договор, след като той вече успя да впечатли треньора Александър Станков. Бразилският нападател дебютира с 2 гола при победата с 3:1 над Пирин (Гоце Делчев) преди дни, а днес отново се разписа, оправдавайки гласуваното му доверие.

Още при първата атака на "смърфовете" в мача с Ягодина се стигна до гол. Здравко Лазаров проби отляво, а след центрирането му Мартин Камбуров хитро продължи пътя на топката към Габриел до Кармо. Останал сам пред голлинията, бразилецът засече с крак за 1:0.

В 11-ата Петричевич направи пробив по десния фланг и след центрирането му Хаджибулич засече с крак от 5-6 метра за 1:1.

В 16-ата минута Лазаров проби отдясно, но си поведе силно топката и почти от аутлинията стреля в ръцете на вратаря Райкович. Малко след това Аласан Н’Дайе хвърли хубав пас към Лазаров, който шутира мощно от воле с левия крак, но високо над гредата.

В 27-ата минута Ягодина бе близо до отбелязване на нов гол. Стойков центрира от фаул около точката за изпълнение на дузпа, където Джурич насочи топката с глава под напречната греда. Данчо Господинов обаче изби акробатично в корнер.

Десет минути по-късно Станимир Димитров подаде към Габриел, който се освободи от сръбски защитник и оставаше сам срещу вратаря. В този момент обаче реферът Ивайло Стоянов отсъди фаул в нападение.

През втората част положенията пред двете врати продължиха да се редуват, въпреки че футболистите на Ягодина бяха по-свежи и имаха леко превъзходство на терена.

В 53-ата минута Мартин Камбуров финтира бранител в пеналта и бе препънат, но не последва сигнал за дузпа. Малко след това след центриране на футболист на Ягодина топката рикошира в ръката на Асен Георгиев, но Ивайло Стоянов отново не даде дузпа.

В 72-ата минута Маламов изведе Георги Стефанов отдясно. Нападателят напредна и можеше да шутира директно, но предпочете да комбинира с Аристид Бахин, при което бранител на Ягодина изчисти топката.

Две минути по-късно сърбите вкараха гол с глава, който бе отменен поради засада.

5В 80-ата минута бе последната възможност на Локо (Пд) за гол. Тимонов напредна с топката фронтално срещу вратаря и от 25 метра шутира мощно с левия крак, но кълбото профуча покрай сглобката на вратата.

Така се стигна до 84-ата минута, когато след бърз пробив отдясно на сърбите последва пас по земя към Милинкович и той от 3-4 метра засече с крак за крайното 1:2.

В самия край на мача сърбите изпълниха корнер, при който последва удар към вратата на "смърфовете", но Георги Стефанов успя да изчисти от голлинията.

Така, след като преди дни Ягодина победи Локо (Сф) с 1:0 в "Надежда", днес носителят на Купата на Сърбия успя да надвие и Локо (Пд).

Следващият мач на селекцията на Сашо Станков е в неделя от 18:30 часа срещу македонския Пелистер (Битоля) от турнира "Пири Банско".

Съставът на Локо (Пд): Йордан Господинов, Руслан Куанг (53-Костадин Марков), Асен Георгиев (80-Христо Стамов), Валери Георгиев, Диего Фераресо (53-Запрян Запрянов), Аласан Н`Дайе (74-Тодор Тимонов), Станимир Димитров (60-Бруно Формигони), Йордан Тодоров (60-Станислав Маламов), Здравко Лазаров (53-Дани Кики), Мартин Камбуров (70-Георги Стефанов), Габриел до Кармо (70-Аристид Бахин).

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ