В мач, който се игра почти на една врата Берое победи Банско с 3:1. Контролата бе част от подготовката за новия сезон на двата тима, а головете за победителите вкараха Венцислав Христов, Георги Андонов и Дончо Атанасов. За втородивизонния тим се разписа Сергей Георгиев.

През цялата първа част беройци владееха повече топката и организираха доста скоростни атаки.

След няколко пропуска старозагорци стигнаха до гол. В 29-ата минута Георги Андонов изведе Венцислав Христов сам срещу вратаря. С премерен шут с горния ляв ъгъл на Васил Ганев нападателят на се разписа за 1:0.

При първата си по-сериозна опасност символичните гости от Банско изравниха резултата. При центриране от фаул в наказателното поле към втора греда Беройци излязоха отново напред в резултата в последната минута на първата част когато Христов изведе Георги Андонов в наказателното поле, а той реализира с плътен удар в горния ъгъл на вратата.

Резултатът стана 3:1 в 87-ата минута когато Здравко Илиев проби от дясно, центрира, играч на Банско подложи крак и изби, но топката попадна в Дончо

Следващата контрола на Берое ще бъде с Раковски. Мачът ще се играе на 6 юли, събота, от 18:30 часа вместо на 7 юли, както бе предвидено предварително.