Аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на "Уимбълдън". Световният номер 8 победи испанеца Давид Ферер с 6:2, 6:4, 7:6 (5) и все още няма загубен сет в турнира.

Днешната победа бе постигната сравнително лесно, но началото на мача бе повече от стряскащ за Дел Потро, който още в първия гейм загуби равновесие и отново натовари лявото си коляно - същото коляно, което контузи по време на мача си от трети кръг и заради което не бе сигурен дали ще може да излезе за двубоя срещу Сепи на осминафиналите.

След инцидента в самото начало и последвалата консултация с физиотерапевта, аржентинецът поднови играта и в следващите няколко минути бе безгрешен. Това доведе до два пробива и бързо спечелен сет с 6:2, а във втория продължи да има предимство, донесло му пробив преднина, който в крайна сметка се оказа решаващ за изхода на втората част.

В третата сервиращите бяха безпогрешни в своите подавания, но в последвалия тайбрек Дел Потро отново бе по-добрият тенисист и след малко над два часа игра взе сладък реванш за загубата си от испанеца на миналогодишния "Уимбълдън", когато дори не взе и сет.

На полуфиналите Дел Потро ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович.