Световният номер 1 Новак Джокович се класира на 13-и пореден полуфинал на турнири от "Големия шлем". Сърбинът победи Томаш Бердих със 7:6 (5), 6:4, 6:3 на четвъртфиналите на "Уимбълдън" и ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро в спор за място на финала.

Днешният двубой започна с оспорвана и равностойна игра, а сервиращите печелиха своите геймове, макар че в първия сет Джокович на четири пъти имаше шанс да спечели подаването на противника си, но така и не се възползва от него. В последвалия тайбрек, след поредица от минипробиви, се стигна до 6-5 точки в полза на Ноле, нервите на Бердих не издържаха и с грешка на чеха бе сложена точка на спора в първия сет.

Вторият започна повече от изненадващо - колеблива игра на световния №1, отлична такава на Бердих и преднина от 3-0 гейма с два пробива в сметката на чеха. Отговорът на Ноле бе подобаващ като за тенисист, оглавяващ ранглистата - Джокович спечели следващите четири гейма, а при 5-4 отново проби и се приближи само на сет от полуфиналите. Сърбинът не намали темпото и в четвъртия гейм на третата част за пореден път достигна до пробив, подпомогнат от серията двойни и непредизвикани грешки на чеха, а до края на двубоя не даде шанс на Бердих да върне пробива пасив, записвайки 14-а победа от общо 16 мача с днешния си противник.