Шампионът Лудогорец записа втора загуба в контролите от лагера в Австрия, отстъпвайки с 1:4 на носителя на Купата на Румъния Петролул (Плоещ).

Българският тим се представи трагично в защита, което логично доведе до неприятното за разградчани поражение. Автор на единственото попадение за селекцията на Ивайло Петев стана Михаил Александров, който се разписа в 21-ата минута, когато след пас по земя на Жуниор Кайсара засече топката с десния крак и реализира. За румънците точни бяха Бузема, Грозав, Юнес и Гилерме.

Дебют за Лудогорец направи привлеченият от ЦСКА Мишел Платини. Бразилският нападател започна титуляр срещу Петролул и можеше да се разпише на два пъти, но ударите му минаваха покрай вратата на съперника.

Друга неприятна новина за българския шампион е контузията на Александър Барт, който бе заменен принудително още в началото на мача. Защитникът бе ударен лошо в лицето при въздушен сблъсък със съперник. Французинът веднага бе заменен от Теро Мантула и бе откаран в болница със счупен нос.

Оказа се, че счупването е изключително тежко и бранителят веднага ще се подложи на операция. Все още не се знае дали Барт ще може да е готов за мачовете със Слован (Братислава) от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоите са на 18 и 25 юли.

Последната контрола на Лудогорец по време на лагера в Австрия е срещу Металург (Донецк) в петък.

ЛУДОГОРЕЦ - ПЕТРОЛУЛ 1:4
0:1 Буджема (4), 0:2 Грозав (11), 1:2 Михаил Александров (21), 1:3 Юнес (56), 1:4 Гилерме (83)

ЛУДОГОРЕЦ:
Иван Чворович, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Барт (10-Теро Мантула), Витиня, Михаил Александров, Христо Златински (46-Марселиньо), Светослав Дяков (72-Мичел Бургзорг), Мирослав Иванов (64-Ернандес), Ешпиньо (64-Милисавлевич), Мишел Платини (64-Роман Безяк)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ