ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Бразилия спечели Купата на конфедерациите! Пред над 70 000 души на митичния “Маракана” воденият от Луис Фелипе Сколари тим победи с класическото 3:0 световния и европейски шампион Испания. В герои за домакините се превърнаха младата звезда Неймар и нападателят Фред. Новото попълнение на Барселона вкара един гол, докато снажният нападател реализира другите две попадения. Испания пък тотално разочарова, като завърши мача д 10 души, след червен картон на Пике, а Серхио Рамос пропусна дузпа.

Срещата започна отлично за бразилците, които откриха резултата с първата си атака. Във 2-ата минута Хълк центрира към Фред, топката се удари в ръката на Алваро Арбелоа и попадна в бразилския таран, който не пропусна да я вкара в мрежата за 1:0.

Бразилците продължиха да доминират и да налагат преса по целия терен.Оскар се отчете с мощен удар, който мина на сантиметри от вратата, а реферът спести червен картон на Арбелоа малко по-късно.

В 28-ата минута скоростна контра на Бразилия доведе до нова опасност пред Касийяс. Пас на Хълк изведе Оскар, но той бе фаулиран от Серхио Рамос точно на границата на наказателното поле. Фаулът бе изпълнен от Хълк, но топката мина над напречната греда.

В 44-ата минута Неймар взриви трибуните на “Маракана”. Младият нападател се измъкна от засадата, получи пас от Оскар и с левия крак направи резултата 2:0.

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске направи промени на почивката, но това не доведе до желания резултат. Още с първата си атака през втората част бразилците отново ликуваха. В 47-ата минута Хълк пусна към Неймар, който хитро пропусна за Фред и голмайсторът не сгреши - 3:0.

Испанците можеха да намалят резултата само няколко минути по-късно. Марсело събори Хесус Навас в наказателното поле, а главният рефер посочи бялата точка. Защитникът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос пропусна да реализира и резултата остана непроменен.

В 68-ата минута Неймар се втурна на скорост към пеналта и беше спънат от Жерард Пике. Съдията Куйперс показа директен червен картон на защитника и остави Испания в намален състав. Неймар стреля технично над стената, но топката не попадна в очертанията на вратата.

В последните минути двата тима си размениха по едно опасно положение, но нов гол не падна и Бразилия триумфира с Купата на конфедерацииите. Домакините спечелиха турнира за трети пореден и общо четвърти в своята история.

Бразилия - Испания 3:0
1:0 Фред (2), 2:0 Неймар (44), 3:0 Фред (47)