ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Големите изненади на „Уимбълдън“ започнаха още в първия ден на турнира. Шампионът от „Ролан Гарос“ Рафаел Надал отпадна още в първия кръг на турнира в „Ол Инглънд Клъб“. Испанецът загуби с 6:7, 6:7, 4:6 от белгиеца Стив Дарсес.
 
Надал за първи път в кариерата си отпадна в първия кръг на турнир от Големия шлем, докато за 29-годишния Дарсес, 135-и в световната ранглиста, това е едва втора победа в мач от основната схема на „Уимбълдън“.
 
В първия сет Рафаел Надал имаше проблеми със сервиса си, като в първите му четири подавания белгиецът достигна до цели осем точки за пробив. Дарсес имаше такава възможност и при 5:5 и се възползва от нея. Надал върна пробива още в следващия гейм, а в тайбрека белгийският тенисист се наложи със 7:4.
 
Ситуацията се повтори във втория сет, но разликата беше, че Надал проби при 5:5, а след това Дарсес върна пробива. При 8:9 в тайбрека Надал направи грешка и се озова изоставащ в резултата с 2 сета.
 
Стив Дарсес имаше предимство в играта в третия сет, докато испанският му съперник очевидно имаше проблем с лявото коляно. Белгиецът направи ранен пробив, а след това поведе с 5:3. Надал успя да спечели следващия гейм, но след това белгиецът приключи мача с ас при свое подаване. В следващия кръг Дарсес ще играе срещу поляка Лукаш Кубот.