Уругвай победи Нигерия с 2:1 в решителен мач от група "Б" на турнира за Купата на конфедерациите. Победният гол за “урусите” заби Диего Форлан, който празнуваше мач номер 100 с националната фланелка. Диего Лугано вкара другото попадение за Уругвай, а Джон Оби Микел се разписа за Нигерия.

Уругвай доминираше в началото и още в 1-ата минута Кристиан Родригес отправи силен изстрел, но Винсент Ениеяма изби в корнер. Нигерийците бяха доста неориентирани. Възпитаниците на Стивън Кеши лесно губеха топката и защитата им беше поставена под постоянен натиск.

Браун Идейе се опита да изненада Фернандо Муслера, но стражът на "урусите" спаси. В 19-ата минута Кавани пробва да засече с пета центриране от левия фланг, но не уцели топката и тя стигна до непокрития Лугано, който я прати в мрежата – 1:0.

След гола шампионът на Южна Америка се прибра в половината и позволи на съперника да овладее инициативата. В 37-ата минута Нигерия изравни с красиво попадение на Оби Микел, който получи топката от Идейе и с бомбен удар я заби под гредата.

След почивката перфектна комбинация между Суарес, Кавани и Форлан завърши с гол на ветерана. Това бе 34-о попадение на Форлан за Уругвай.

След него нигерийците се опитаха да реагират, но не можаха да създадат сериозни положения пред Муслера и логично загубиха.