Словашкият Волей Тийм ЮНИЦЕФ (Братислава) е първият съперник на КВК Габрово (Габрово) в турнира за Купата на ЦЕВ. Двете срещи трябва да се изиграят между 22 и 31 октомври, като българските вицешампиони ще бъдат домакини на реванша и на евентуален златен гейм. При краен успех срещу словаците, КВК ще се класира за следващата фаза на турнира. Там "зелените" ще се изправят срещу победителя от двубоя между белгийския Префаксис (Менен) и австрийския Хотволейс (Виена). Тази фаза трябва да се проведе между 3 и 12 декември, като габровци, ако се класират за нея, отново ще имат домакинското предимство при евентуален златен гейм.

Ако искат да се класират сред четвъртфиналистите и да се изправят срещу отбор от Шампионската лига в така наречения Кръг на предизвикателството, българските вицешампиони ще трябва да се преодолеят и трети противник.  Той ще е измежду съставите на Малийе Мили Пиянго (Анкара, Турция), Локомотив (Харков, Украйна), Коколан Тийкерит (Кокола, Финландия) и Джердап (Кладово, Сърбия).

Ако обаче КВК не успее да преодолее ЮНИЦЕФ, ще премине в следващия по сила европейски клубен турнир – за Купата на претендентите. Там негов първи съперник ще бъде или естонският Пярну (Пярну) или добре познатият от миналия сезон Шеноа (Женева, Швейцария)./БЛИЦ