ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Италия се класира за 1/2-финалите на турнира за Купата на Конфедерациите, след като победи Япония с 4:3 в луд и изключително зрелищен сблъсък. С успеха “адзурите” събраха 6 точки и продължават в следващата фаза на надпреварата.

Япония поведе в 21-ата минута. Кагава открадна топката от Матия де Шильо в наказателното поле и принуди бранителя да го повали на тревата. Съдията не се поколеба и за миг и отсъди дузпа, която Кейсуке Хонда хладнокръвно реализира. Радостта за азиатския тим се удвои 12-минути по-късно. Хонда бе оставен непокрит в наказателното поле и посрещна с мощен удар топката, за да я прати в мрежата зад Буфон.

Двете попадения не стъписаха “адзурите”, които още до почивката успяха да намалят пасива си. В 41-ата минута, след изпълнение на корнер, Даниеле де Роси с глава успя да се разпише.

В началото на втората част Джакелини центрира опасно по земята а Учида не се ориентира добре и вместо да изчисти топката я прати в мрежата за 2:2.

В 53-ата минута отново Джакелини създаде поредната опасност пред вратата на Япония. Той стреля силно, топката срещна ръката на съперник и съдията отсъди дузпа. Лошото момче Марио Балотели застана зад бялата точка и не сгреши с което донесе и пълния обрат за Италия.

Едва в този момент японците започнаха да поглеждат по-смело към вратата на съперника и в 70-ата минута Оказаки с глава се разписа за 3:3.

Италия все пак не се пречупи и отново стигна до гол. Де Роси изведе Маркизио в наказателното поле, той комбинира с Джовинко и оставен непокрит пред празна врата нисичкия нападател донесе успеха на “адзурите”.

Италия – Япония 4:3
0:1 Хонда 22 (д), 0:2 Кагава 33, 1:2 Де Роси 41, 2:2 Учида 50 (автогол), 3:2 Балотели 52 (д), 3:3 Оказаки 69
4:3 Джовинко 86

Италия: Буфон, Бардзали, Киелини, Маджо (Абате – 59), Де Шилио, Де Роси, Пирло, Монтоливо, Акуилани (Джовинко – 30), Джакерини (Маркизио – 68), Балотели
Япония: Кавашима, Йошида, Коно, Учида (Сакаи – 73), Нагатомо, Хасебе (Накамура – 90+2), Ендо, Кагава, Маеда (Хавенаар – 79), Хонда, Оказаки