Шампионите от Лудогорец разгромиха аматьорския Асеновец (Асеновград) с 8:0 в контрола, играна на стадион "Септември" в Смолян. С 4 гола за разградчани се отличи бразилецът Кишада, 2 попадения добави Иван Стоянов, а останалите голове бяха дело на Безяк и новото попълнение Фабио Ешпиньо, съобщи Novsport.

Контролата бе помрачена от ранната травма на Себастиан Ернандес, който се контузи още в 10-ата минута при сблъсък с играч на Асеновец. Стана ясно, че той има 2 шева на устната, но няма комоцио, което ще му позволи скоро да поднови тренировки със съотборниците си.

През първата част асеновградчани се държаха добре на терена и благодарение на добрите изяви на своя вратар губеха само с 0:1 на почивката, като стражът дори отрази дузпа на Михаил Александров, преди да бъде разпечатан от Безяк в 41-ата минута.

През второто полувреме Лудогорец вдигна оборотите и наниза още цели 7 гола. Първо Кишада вкара две бързи попадения между 62-ата и 66-ата минута. След това в рамките на 11 минути между 71-ата и 82-ата Стоянов и отново Кишада се разписаха по 2 пъти. Крайния резултат оформи Фабио Ешпиньо, който реализира след пас на Кишада 4 минути преди края на двубоя.

Съставът на Лудогорец: Чворович, Кайшара, Моци, Мантила, Витиня, Бургзорг, Г.Костадинов, Ив.Стоянов, М.Александров, Ернандес, Безяк (Георги Аргилашки, Барт и Тенур Марем, Мирослав Иванов, Ешпиньо)