ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Христо Стоичков даде интервю в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия. Ето какво каза Камата от лагера на ЦСКА в Етрополе:

-Христо, вярно ли е, че си наложил драконовски мерки за дисциплина и ред в ЦСКА?
-Ако искат да стават добри фуболисти и да представят този отбор, както аз съм го представял, е нормално да има мерки. Чак такива, за каквито се пише и говори, не е вярно. До момента всичко е спокойно около мен и отбора.

-Вярно ли е, че си дал кратък срок да изчезнат татуировките от телата на футболистите?
-Е, няма начин как да изчезнат, механично няма как да стане. Ако са по-малко, може да се зачистят, но много е мастилото, така че...И хирургично няма начин (смее се). Да, имам такова желание, по-малките да нямат такива неща, да мислят само за футбол.

-Вярно ли е, че си забранил фейсбук и чатенето?
-Забранил е силно да се каже, но да се съобразяват в кой час го правят. Когато имаш две тренировки, е добре да си почиваш. Сами да си направят преценката кога и кога, защото когато си професионалист, трябва да мислиш само за футбол. Има достатъчно време за приятели и семейство.

-Има ли яснота за ЦСКА и Литекс, отношение, сливане...
-Как да ти кажа, много искат "доброжелателите" да стане едното или другото. Не е моя работа как ще се разберат господин Борисов и Ганчев, а да подготвя отбора по най-добрия начин, защото наближава първият мач. Най-много ме притесянва, че когато подцениш противника, стават най-големите главоболия. Затова в Етрополе, мачовете, които ще изиграем - 3 на брой, ще извадим най-доброто.

-Всъщност, ти с какъв договор си?
-Знаеш, че моите договори са такива, аз съм там, когато искам и където пожлая. Искам да имам уважение, коректност, футболистите да не мислят за нищо друго освен за футбол, да бъдат обезпечени, да се раздават максимално. Договорите мен въобще не ме касаят нито ме притесняват.

-Наскоро двама футболисти си тръгнаха заради неплатени заплати, единият не беше получавал 8 месеца, другият - 3.
-Точно това са моите претенции към ръководството. Досега е имало някакви запънки, проблеми. Това бяха моите условия, всички футболисти накрая на месеца, на първо, десето или двадесето число, да си получават заплатите, да бъдат максимално бързо обслужени, а самите футболисти да играят така, както могат. Като спортист като дойде краят на месеца и не получиш нищо, нямаш желание за тренировка, за мач.

-Тези гаранции за навременно плащане кой ги даде, Гриша Ганчев или Борисов?
-Аз ви давам гаранцията, че това, което съм поискал като средства, които са нужни за отбора, са представени на минутата. Може би и името стряска, но до този момент това, което съм поискал да бъде свършено, мога да дам сто процентова гаранция, че е изпълнено. От тук нататък ще изисквам самите футболисти да си получават това, което имат по договори, дали на играни минути, на стъпване на терена, премии и т.н.

-Да разбирам ли, че такава е уговорката от страна на ръководството?
-Аз съм дал дума на момчетата, няма да ги предам, ще бъда плътно до тях.

-Ще подадеш ли оставка, ако се бавят плащанията на футболистите?
-Каква оставка?! (смее се) Аз нямам договор. При положение, че самите футболисти дойдат един ден и кажат: "Бате Ицо, така и така, такова е положението", първата реакция ще бъде много остра. И това трябва да се знае от първия ден. Не може да вляза в съблекалнята да видя намръщени футболисти, такива, които не искат да играят, излизат на тренировки само и само да мине времето или когато излезе да играе мач, да чака да минат 90 минути, а после да щрака с пръсти.

-Нови играчи ще има ли?
-Естествено, че ще има. Времето е малко, трябва да преценяваме много бързо и разумно футболистите, които ни предоставят. Трябва да изгледам на забързан кадър, за да може да преценим с цялото спортно ръководство, това ли са футболистите, които са нужни на ЦСКА. Не е нужно един футболист да дойде и да каже, че Стоичков е моят идол и колко обича ЦСКА. Това време отмина.

-Ще преминат ли футболисти от Литекс в ЦСКА?
-На този въпрос може да ти дам точен отговор в понеделник или вторник най-късно.

-Има ли вероятност да върнеш Мартин Петров в ЦСКА?
-Да взема и Бербатов (смее се), да върна Любо Пенев, Данчо Лечков, Павел Дочев, Трифон. Да направим отбор юнаци. Малко е несериозно това, което казваш. Мартин е доказан футболист, който не вярвам, че на този етап ще се върне в България. Мартин това, което е постигнал в последните 10-12 години, едва ли ще се върне.

-Вярно ли е, че си поставил изисквания Костадинов и Майкъла да са по-далече от отбора?
-Кой ги казва тези неща. Гледам те в очите, нали. Тези, които пишат, не са идвали при мен никога, така че...Мога ли да бъда се сърдя на Емил или на Георги. Всеки си е в неговия ресурс, там където трябва да работи. Единият да прави стадиони и съблекални, другият е да прави отбор от по-класни футболисти. Но накрая ще ги избирам аз.

-Заради кого дойде в ЦСКА?
-Факторите са много, естествено, че на първо място е Гриша Ганчев. Аз приятелството не си предавам, за разлика от други. Обичта на този клуб, който ми даде път в "А" група - ЦСКА. От тук започна моят дълъг път в спортната ми кариера. Естестветно, че Марица и Хеброс не мога да ги подмина с лека ръка. Естествено, че там са първите стъпки, които са най-важни. Но ЦСКА с Манол Манолов, Стоян Йорданов, Боби Станков, Добри Джуров и с всички генерали, които бяха, както и със Стоил Трънков, Петър Жеков, Димитър Пенев, които са ми дали път в моя живот. Цената, която плати Барселона за мен, ще остане в историята. Обичта на хората, които никога не са ме оставили, въпреки че е имало трудни периоди в моята кариера, особено някои изказвания се опитаха да провокират нещата. Обичта се показа на първия ден, когато излязох на "Българска армия".

Само в БЛИЦ: Всички условия, които Гриша Ганчев постави на “Титан” за ЦСКА