САЩ записа рутинна победа у дома над Панама с 2:0 в световна квалификация и оглави временното класиране на финалната група в зона КОНКАКАФ (Северна Америка и Карибския басейн). Нападателят на АЗ Алкмаар Джоузи Алтидор (36) откри резултата, а Еди Джонсън (53) зарадва съгражданите си от Сиатъл за крайното 2:0. Така „янките” излязаоха начело с 10 точки от 5 мача, а Панама е на предпоследното пето място с 6 пункта.

Хондурас победи на свой терен Ямайка също с 2:0. Оскар Бониек Гарсия (10) даде аванс на домакините след чудесно центриране на Рохер Еспиноса. Реге Бойс останаха десет на терена заради червен картон на Адриан Мариапа в 76-ата минута, а Роджър Рохас (88) пресече пас към вратаря Донован Рикетс и оформи крайното 2:0. Хондурас е на четвърта позиция със 7 точки, а Ямайка е на последното място с едва 2 пункта.

Мексико и Коста Рика не успяха да се победят и завършиха 0:0 на стадион "Ацтека". Мексиканците имат 5 равенства от 6 мача във финалния етап и заемат трета позиция в класирането с 8 точки, колкото има и втория Коста Рика, който е с по-добра голова разлика и освен това е с мач по-малко.