ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Христо Стоичков предизвика фурор с появата си в Чикаго за премиерата на биографичния си филм. Заради Камата имаше много емоции и сълзи в очите - не само на феновете, но и самия него, съпругата му Мариана и дъщеря му Христина.

Още с пристигането си в киното фенове от всички възрасти заобиколиха легендата на българския футбол и Барселона за автографи и снимки, а той не отказа на никого.

"Носталгията малко в повече дойде днес, тъй като много от кадрите бяха от това незабравимо чикагско лято с първата победа на нашия отбор срещу Гърция. Много спомени, върнаха ме във времето, когато тези хора, които бяха днес на филма, си спомнят с гордост, някои се разплакаха - да видят тези кадри какво сме направили и какво сме преживявали. Все пак, направили сме нещо, което ще остане в историята и да се надяваме, че когато и да го гледат, все ще си спомнят за тези неща, които ние сме направили", коментира пред камерата на btv Христо Стоичков, който се прибира утре в България и се заема с ЦСКА, след като стана треньор на "армейците".

"Ще бъде много трудно някога да се повтори това американско лято, защото времената са такива - никой не мисли за доброто на българския спорт, но когато я няма държавната политика, когато няма истинското, което трябва да се направи за спорта, ще бъде много трудно", каза още Камата.

"Не ми тежи това, че в чужбина ме ценят повече, отколкото в България. Просто ги гледам с пренебрежение, отминавам ги съвсем нормално и спокойно. Завистта - тя никога няма да ги остави. Напротив - по-бързо ги спира. Когато си завистлив, когато нямаш успехи, едва ли някога ще ми простят от другия лагер, едва ли някога ще ми простят тези, които са искали да се проваля. За жалост Господ е един и Той е българин", допълни Стоичков.