ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК

ЦСКА започна лятна полуподготовка днес. Малко преди 9:30 часа на стадион "Българска армия" се събраха голяма част от футболистите. Тези, които уж ще останат, ама само уж. Някои от тях вече са в списък с ненужни, който е изготвен със знанието на Христо Стоичков. БЛИЦ първи съобщи още вчера за него, а днес се потвърди. Първият освободен е Мартин Камбуров, който дори не се съблече за тренировка. Очаква се Костадин Стоянов и Апостол Попов да са следващите, които ще свалят червената фланелка. Обичайно за ЦСКА в последните години всичко казано е предпоследно. Днес трябваше да бъде официалният старт на лятната подготовка, но правилно бе отменен за сряда - 12 юни. Чака се пристигането на Христо Стоичков от САЩ. Днес обаче все пак на стадиона имаше достатъчно медии, та и фенове, които искаха да видят новата страстна седмица в любимия им клуб. "Какво става с Гришата? Идва ли? Стоичков къде е, нали Майкъла каза, че довечера пристига", бяха най-често задаваните въпроси от хората пред стадиона. Отговори - няма. В ЦСКА шефове много, но никой днес не каза нищо, оправдавайки се с официалния старт, отложен временно за сряда. Да, де, а феновете...А ситуацията около клуба, какво се случва? Пълна мъгла - за широката публика. Сигурно има, всъщност, със сигурност има хора, които много добре са наясно какво се случва, но никой нищо не обявява. Дано да е за добро. Иначе днешният ден мина под знака на под прикритие и наведените глави в ЦСКА.

Всеки гледаше да се скатае някъде на хладно по стаите или под чадърите на кафето. Като няма спортни новини около отбора, поне има сеир. И то достатъчно, кибик да си ще станеш свидетел на какво ли не. Един от приближените хора до "Титан" Калоян Стоянов се развика на Георги Илиев-Майкъла. "Айде не прави циркове сега", отвърна шефът в клуба и всичко се размина. Единият се качи на "Голф"-а и потегли, Майкъла продължи да кротува под сянката. И още от абсурдите в ЦСКА. Илиев пристигна, слезе от автомобила си, а играчите се подхилкваха и иронично подхвърлиха: "Станете прави, слиза шефът." Нито те го поздравиха, нито той им каза добър ден, разминаха се все едно не работят в един клуб. Това е положението в ЦСКА в момента. Играчите - те никога не казват нищо. Скриха ги на стадиона да правят кросове под ръководството на кондиционния треньор Роко Перота. После излязоха и вдигаха рамене, както почти винаги. "Нищо не знаем, не ни питайте", отсякоха момчетата и сигурно са прави, едва ли и те знаят какво става. Мартин Камбуров излезе и го каза: "Ние повечето неща ги научаваме от Киро администратора." Медиите чакаха, за да засипят феновете с бъдещи добри новини за ЦСКА. Такива никой не даде. "Чакаме Стоичков", лаконични са всички в Борисовата градина днес. Него всички го чакат, собственици, фенове, футболисти. Бъдещият му помощник на "Армията" Стефан Генов от неделя е на хотел в София и чака на педал. Дали Камата ще завърти педалите на пълни обороти в ЦСКА, ще стане ясно съвсем скоро.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Кои започнаха подготовка с ЦСКА
Благой Макенджиев, Михаил Венков, Антон Карачанаков, Станко Йовчев, Венци Василев, Иван Бандаловски, Пламен Крачунов, Ангел Грънчов, Благой Макенджиев, Нджонго Присо, Марсиньо, Абел Анисе, Николай Дюлгеров (ново попълнение), Божидар Стойчев, Александър Якимов, Апостол Попов (вероятно няма да остане), Костадин Стоянов (вероятно няма да остане).

Кои отсъстваха: Томас Черни (получил е позволение) Сержиньо - няма да остане, Лукас Саша - пристига по-късно днес, Мишел Платини - пристига по-късно днес, Серж Нюаджи - почти сигурно няма да остане в отбора, Спас Делев, Ивайло Чочев, Григор Долапчиев - с по-дълга почивка