Ръководството на "Левски" отговори на заканите на украинския Волин Луцк. Треньорът на тима Виталий Кварцяний вчера обяви, че ще предявят претенции заради привличането от страна на "сините" на новото попълнение Рамон Лопес. Според наставника на Волин играчът има договор за още две години с клуба.

"Претенциите им са напълно смехотворни. Този футболист не е получавал заплата в последните 5 месеца. По всички правила играчът може еднолично да прекрати контракта си при неполучаване на 2 заплати, а тук става въпрос за двойно повече пари. Още повече, че ние имаме документ, пратен ни от Украинската футболна федерация, който ясно показва, южноамериканеца вече не е обвързан с нито един отбор и е свободен агент. Лопес вече е наш футболист", коментираха от офисите на "Герена".

Мениджърът на футболиста също декларира, че в "Левски" няма от какво да се притесняват. "Треньорът на Волин явно съжалява, че е изпуснал такъв добър футболист, но след като клиентът ми не получаваше редовно възнаграждението си бе нормално да потърси ново място, където да продължи да развива качествата си. Дори ние може да осъдим украинците и да им блокираме всички трансфери. Така че "Левски" няма от какво да се притесняват. Всичко бе уредено от адвокатите и Волин не могат да имат никакви претенции към Лопес или "Левски", заяви импресариото Карлос де Соуса./БЛИЦ