ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Рафаел Надал е новият стар Крал на “Ролан Гарос”. Испанецът смаза на финала сънародника си Давид Ферер с 6:3, 6:2, 6:3 и подобри два рекорда. Рафа се превърна в първият тенисист, печелил 8 титли от един турнир от Големия шлем. Освен това той изпревари Федерер, Пиетранджели и Вилас, достигайки до 59-а победа на Откритото първенство на Франция. Рекордът е още по-впечатляващ, имайки предвид, че Краля на клея е постигнал тези победи в 60 двубоя!

С успеха си на “Ролан Гарос” Надал заработи 1 500 000 евро от наградния фонд, докато Давид Ферер трябва да се задоволи със 700 000 евро.

Рафаел Надал – Давид Ферер 3:0 сета
6:3, 6:2, 6:3

Първи сет

Давид Ферер започна с отличен сервис и взе гейма си на 0 – 0:1. Надал естествено отвърна подобаващо и също спечели лесно подаването си – 1:1. Последва пробив за Краля на клея и резултатът в сета стана 2:1. Ферер обаче бързо върна пробива, след като оползотвори втория си брейкпойнт – 2:2. Двамата си размениха по един спечелен сервис гейм, за да се стигне до 3:3. Може би в най-важния момент от този сет Рафа успя да достигне до втори пробив, а впоследствие го затвърди 5:3. Ферер не успя да затрудни сънародника си със сервис и след пробив на 15 Надал взе първия сет – 6:3.

Втори сет

Тази част тръгна отлично за Надал, който набързо дръпна с 3:0, след като спечели на два пъти подаванията си и веднъж стигна до пробив. Едва тогава Ферер показа характер и спечели най-дългия до момента гейм, спасявайки две точки за пробив – 3:1. Последва труден гейм за Надал при сервирането му, но в крайна сметка той спаси 4 брейкпойнта и стигна до 4:1. Последваха три последователни пробива и в крайна сметка сета завърши при резултата 6:2 в полза на Краля на клея.

Трети сет

Надал започна много добре сета и поведе с 2:0. Ферер обаче успя да върне пробива, а впоследствие и да го затвърди, с което резултатът стана 2:2. Двамата спечелиха подаванията си до 4:3 в полза на Рафа, като Давид Ферер даваше най-доброто от себе си, за да остане в играта. Краля на клея обаче стигна до решителен пробив и направи резултата 5:3 в своя полза, след като застана на линията, за да сервира за титлата. Гейм на 15 и край на мача – 6:3.