ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Серина Уилямс е новата шампионка на "Ролан Гарос". На финала американката победи в два сета 6:4, 6:4 Мария Шарапова. Това е 16-та титла от Големия шлем за Серина Уилямс (пред нея са само Щефи Граф с 22 и Навратилова и Евърт с по 18) и втора на "Ролан Гарос".  Предишният успех на Серина беше през 2002 година, когато спечели срещу сестра си Винъс. Тоталното надмощие на американката срещу Шарапова продължи, Серина вече има 14 победи срещу само две за Маша. Днешният финал беше първи
на "Ролан Гарос" от 1995 година насам (Щефи Граф губи срещу Аранча Санчес-Викарио), в който излязоха световните номер 1 и 2. Шарапова сдаде титлата, която спечели на "Ролан Гарос" през миналата 2012 година.

За класирането си на финала Шарапова заработи 750 хиляди евро, а победителката Уилямс прибира 1,5 милиона евро. Серина остава лидер в световната ранглиста, а Шарапова губи второто място за сметка на Виктория Азаренка.

В първия сет Шарапова започна много добре и поведе с 2:0 гейма, достигайки до пробив на сервиса на противничката си. Маша дори имаше два поредни геймбола за преднина от 3-0 гейма, но не успя и Серина намали на 1:2. След това американката показа мощ и постепенно започна да прави, каквото си поиска на корта. Уилямс набързо взе още три поредни гейма и поведе с 4:2. Шарапова спря серията и дори върна единия пробив за 4:4. След това обаче рускинята не успя да задържи нещата в своя полза и сдаде инициативата. Серина Уилямс затвори сета с 6:4.

Втората част стартира с 12-минутен гейм, спечелен от Шарапова за 1:0. Уилямс отвърна с три поредни гейма за 3:1. Американката демонстрира силен сервис и намали непредизвиканите грешки. Серина стигна и до 5:3, с много мъки Маша върна един гейм за 4:5, въпреки че още в него американката можеше да стигне до успеха. На свой сервис Уилямс не остави никакви шансове, заби три поредни аса и спечели двубоя с 6:4, 6:4.

Серина Уилямс - Мария Шарапова 2:0 сета (6:4, 6:4)

33.jpg