САЩ и Коста Рика постигнаха важни победи в квалификациите в зона КОНКАКАФ и оглавиха групата след мачовете от 5-ия кръг.
Коста Рика надви коравия тим на Хондурас с 1:0 с гол на Рой Милър с глава в 25-ата минута. Той беше най-съобразителен при отбита от вратаря Ноел Валадарес топка, след като Селсо Борхес от фаул го затрудни максимално.

Янките драматично измъкнаха успеха при гостуването си на Ямайка с 2:1. Мачът в столицата на регето Кингстън завърши инфарктно. В 30-ата минута Джоузи Алтидор откри за гостите след пробив по дясното крило и чудесно центриране на Греъм Зуси. В 89-ата минута обаче Джърмейн Бекфорд от фаул изравни. Във 2-ата минута на добавеното време обаче Евънс вкара за 2:1, след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Майкъл Брадли изсипа топката от фаул пред вратата на ямайците, Евънс изпревари всички и бутна топката зад гърба на вратаря Донован Рикетс.

В другата среща от групата Мексико стигна само до 0:0 като гост на Панама. Ремито е четвърто в пет мача за ацтеките. Малък скандал се разрази на резервната скамейка на Мексико, след като в 80-ата минута Хавиер Ернандес-Чичарито се контузи, но Алдо де Нигрис демонстративно напусна пейката и отказа да го замени. Де Нигрис вкара за победата над Ямайка във вторник с 1:0 и смяташе, че е заслужил титулярното си място при гостуването на Панама.

Според регламента първите три отбора в групата се класират директно за участие на световното първенство, а 4-ият играе плейоф в два мача с победителя в зона Океания.