Черна гора допусна първа загуба в световните квалификации, след като претърпя разгром у дома от Украйна с 0:4 в среща от Група „H” на зона Европа. Балканският тим завърши мача с 9 души на терена, след като първо Владимир Волков в 66-ата минута си заработи втори жълт картон, а в 79-ата минута Саво Павичевич също видя червения цвят след две предупреждения. В добавеното време на първата част гостите пък останаха в намален състав, след като Роман Зозуля получи директен червен картон.

През първата част отборите не успяха да си вкарат гол, а всички най-интересно се случи след почивката. Първо Денис Гармаш (52) даде аванс на гостите, а Евген Коноплянка (77) удвои преднината им след пас на Ярмоленко. В самия край пък Артьом Федетский (85) и Роман Безус (90+3) довършиха своите домакини.

Въпреки поражението си Черна гора остава на първо място с в групата с 14 точки, но и мач повече от втория Англия, който е с 12 пункта. Украйна се изкачи на трета позиция с 11 точки и също с мач по-малко от черногорците.

ГРУПА "Н"
21:30 часа, Черна гора - Украйна 0:4
0:2 Денис Гармаш (52), 0:2 Евген Коноплянка (77), 0:3 Артьом Федетский (85), 0:4 Роман Безус (90+3)