Белгия надви у дома Сърбия с 2:1 в световна квалификация от Група „А” на зона Европа и си осигури минимум бараж за класиране за Мондиал 2014 в Бразилия.

Мачът на стадион "Рои Баудуин" започна с домакински натиск, който бе материализиран с попадение на Кевин Де Бруйне (13), засякъл с глава центриране на Ян Вертонген за 1:0. След гола "червените дяволи" отстъпиха инициативата, но действията на сърбите не дадоха резултат. Маркович пропусна най-изгодното положение за гостите, след като негов удар бе избит от голлинията.

Белгия изчака търпеливо и нанесе нов удар след центриране от корнер на Де Бруйне и нов гол с глава, но този път на Маруак Фелайни (60) за 2:0. До края на мача гостите натиснаха и пропуски направиха Маркович, Шчепович и Петрович. С пропуски за "червените дяволи" пък се отличиха Бентеке, Чадли и Де Бруйне. Малко преди края Александър Коларов (87) се разписа от пряк свободен удар у оформи крайното 2:1.

След успеха си Белгия поведе еднолично в групата с 19 точки, на 3 пред втория Хърватия и на 12 пред третия Сърбия. Това означава, че на практика "червените дяволи" си осигуриха минимум участие на бараж след изиграване на всички срещи от групата.

ГРУПА "А"
Белгия - Сърбия 2:1
1:0 Кевин Де Бруйне (13), 2:0 Маруан Фелайни (60), 2:1 Александър Коларов (87)