Бразилия победи Полша с 3:1 (25:22), 25:20, 22:25, 25:15) във Варшава в мач от нашата Група “А” на Световната лига по волейбол.
 
“Селесао” взе бърз аванс от 4 точки в началото на първата част, което принуди полския селекционер Андреа Анастази да вземе таймаут. След това благодарение на силния сервис на Бартош Курек поляците изравниха за 9:9. До края на сета развитието беше точка за точка, но бразилците спечелиха частта.
 
Бразилия отново имаше предимство във втория сет и поведе с 10:7, въпреки добрата блокада и силните сервиси на домакините. “Селесао” демонстрира предимство в тази част и спечели с 25:20. В третата част гостите продължиха да доминират, но домакините измъкнаха частта с 25:22 благодарение на силния сервис на Курек.
 
Бразилците отговориха в началото на четвъртия сет и поведоха със 17:9. Това принуди Анастази да смени титулярния си разпределител Лукаш Зигалдо с Фабиан Джизга. Това обаче не оказа необходимия ефект върху играта и Бразилия спечели частта с 25:15, а мача с 3:1.
 
Леонардо Висото Невес от “селесао” беше избран за най-добър играч в мача. Двата тима ще се изправят отново един срещу друг в неделя в Лодз от 19:15 часа българско време.