ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Чехия и Италия не успяха да се победят в Прага и завършиха 0:0 в световна квалификация от Група "В" на зона Европа. Двата тима са съперници на Бъгария и равенството от сблъсъка помежду им остави възпитаниците на Любослав Пенев на втора позиция в класирането, на 4 точки след "адзурите", и на 1 пред чехите. Марио Балотели си изкара червен картон, заради който ще пропусне следващата квалификация с България на 6 септември.

Наставникът на домакините Михал Билек заложи на схема с един чист нападател в лицето на Либор Козак от Лацио, докато колегата му начело на Италия Чезаре Прандели започна със състав с двама нападатели - Марио Балотели и Стефан Ел Шаарави.

Чехите започнаха по-активно и в самото начало удар на Ярослав Плашил мина над напречната греда, а Буфон трябваше да се намесва решително след грешка в защитата на Италия при изстрел на Петер Ирачек. Гостите също получиха шанс да се разпишат, но Андреа Пирло стреля от фаул пред наказателното поле право в стената. „Скуадра Адзура” действаше по-дефанзивно и само Марио Балотели притесняваше бранителите на домакините. Неговият партньор в предни позиции Ел Шаарави рядко играеше с топката и на почивката бе заменен от Себастиан Джовинко.

През втората част картината на терена не се промени особено, като чехите продължиха да търсят по-настойчиво гола, докато италианците очевадно бяха доволни от развитието на нещата. В рамките на 4 минути Марио Балотели си изкара два жълти картона и в 72-ата минута остави гостите в намален състав на терена. Домакините се опитаха да се възползват максимално от численото си превъзходство и натиснаха.

В 83-ата минута Чехия можеше да поведе в резултата, но удар на Петър Ирачек от непосредствена близост срещна страничната греда. В добавеното време на срещата пък влезлият като резерва Даниел Коларж стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри покрай вратата на Буфон. В крайна сметка голове не паднаха и двата тима поделиха точките.

След ремито Италия остава на първо място в групата с 14 точки и на 4 пред България, докато Чехия е на трета позиция с 9 пункта и само на точка от „родните трикольори”.

Чехия – Италия 0:0


Чехия: Петър Чех, Томаш Сивок, Михал Кадлец, Давид Лимберски (20 - Сухи), Теодор Гебре Селасие, Ярослав Плашил, Томаш Росицки, Томаш Хюбшман, Петер Ирачек (86 - Даниел Коларж), Владимир Дарида (75 - В.Кадлец), Либор Козак
Селекционер: Михал Билек

Италия: Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Инасио Абате, Даниеле Де Роси, Андреа Пирло (77 - Акуилани), Рикардо Монтоливо, Клаудио Маркизио, Марио Балотели, Стефан Ел Шаарави (46 - Джовинко)
Селекционер: Чезаре Прандели

Прага, стадион „Дженерали Арена”
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)
Жълти картони: Дарида (Чехия); Монтоливо и Балотели (Италия)
Червен картон: Балотели (Италия)