ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Рафаел Надал преодоля Новак Джокович в един от най-зрелищните мачове в историята на “Ролан Гарос”. Кралят на клея измъкна победата в петсетова люта битка, приключила при резултат 6:4, 3:6, 6:1, 6:7, 9:7.
 
По този начин испанецът, който на 3 юни навърши 27 години, се класира за осми път на финал в Париж. При положение, че спечели в неделя, той ще подобри рекорда за най-много титли на “Ролан Гарос” – 8, а броят на титлите му от турнирите от Големия шлем ще нараснат на 12.
 
В първия сет Рафа направи пробив в седмия гейм и така взе преднина с 6:4.
Във втория Ноле намали рязко непредизвиканите грешки, а в същото време бе значително по-агресивен и се стремеше да не дава инициативата в ръцете на испанеца. И логичното се случи – Джокович върна пробива, а после взе четири поредни гейма и изравни сетовете.
 
В третия сет Надал игра уникално и буквално размаза сърбина с 6:1. В четвъртия обаче се стигна до тайбрек. При 3:3 гейма Рафа проби, но след това Новак намери себе си и изравни сетовете – 2:2.
 
В петата част Джокович дръпна с 2:0 гейма, но по-късно испанецът изравни – 4:4, след като Ноле направи непредизвикана грешка.
 
Рафа продължи да играе уверено, а при 8-7 серията от отлични ретури и перфектната игра от дъното на корта му донесе три поредни брейкбола, които в случая бяха с цената на мачбол. В крайна сметка Надал не позволи да бъде свален от трона и за сетен път си заслужи титлата Краля на клея.